logo print  logo ocmw print

Invloed van coronamaatregelen op lopende en geplande wegenwerken

donderdag 19 maart 2020
De coronamaatregelen hebben ook invloed op grotere wegenwerken zoals Langvennen, verkaveling Savelberg en Breden Els, wijk Malou: lopende projecten worden afgewerkt of veilig stilgelegd, projecten die op stapel staan, worden voorlopig uitgesteld. Vermijd de werken en hou het veilig!

Langvennen

Langvennen is een werk in laatste fase van de uitvoering. Dit wil zeggen dat de toplaag van het asfalt is aangebracht en de keuringen nog dienen te gebeuren. Hiervoor zullen de komende dagen nog kwaliteitsproeven plaatsvinden. Aannemer Van Geel zal met een beperkte ploeg de laatste hand leggen op deze werf rekening houdend met de maatregelen die vooropgesteld zijn. Mogelijk beperkt zich dit tot enkele dagen.

Verkaveling Savelberg

De verkaveling op Savelberg is een werk in laatste fase van uitvoering. Hier zijn nog een aantal openstaande kleinere werken die moeten gebeuren. Dit betreft opritten, nutsvoorzieningen,… Ook hier moeten nog kwaliteitsproeven gebeuren. Aannemer Van Geel zal vanaf donderdag 26 maart met een beperkte ploeg de laatste hand leggen op deze werf rekening houdend met de maatregelen die vooropgesteld zijn. Mogelijk beperkt zich dit tot enkele dagen.

Verkaveling Breden Els

De verkaveling Breden Els is in volle uitvoering. De riolering werd aangebracht. De proeven op deze leidingen zijn uitgesteld omwille van de corona-maatregelen wat maakt dat het werk wordt stilgelegd. Het funderingsmateriaal zal de komende dagen nog worden ingereden. Daarna wordt de werf beveiligd om later opnieuw opgestart te worden.

Wijk Malou

De werken van de wijk Malou, Visbeekstraat (deel) en Antverpialaan (deel) waren gepland om op te starten in het paasverlof. Deze timing is niet langer mogelijk. Wij werden allen geconfronteerd met de beperkingen opgelegd met betrekking tot het Corona-virus. Dit maakt dat wij de geplande infovergadering voor de bewoners niet hebben kunnen laten doorgaan (uitnodigingen werden niet verstuurd). De aannemer is intussen aangesteld en een eerste planningsoverleg is gehouden. Als er meer duidelijk is, wordt hierover gecommuniceerd. 

Als gemeente verzoeken wij om de veiligheid van eenieder in acht te houden en de werven die zijn afgesloten niet te betreden.

Nieuwsoverzicht
Naar top