logo print  logo ocmw print

UPDATE 20 maart 2020: Dokter nodig? Bel eerst naar je huisarts! Of in het weekend de wachtpost Geel

vrijdag 20 maart 2020
Samen met de Huisartsenkring Balen-Mol is het gemeentebestuur met een coronawachtpost gestart in sporthal Den Uyt (Mol). Je mag hier als patiënt uitsluitend langskomen na het verkrijgen van een afspraak bij je huisarts. Deze afspraak wordt telefonisch gegeven. In het weekend bel je de wachtpost Geel

Dus één boodschap: dokter nodig? Bel eerst naar je huisarts!
(in het weekend of s'avonds: lees verder)

Met de opstart van de coronawachtpost wordt de werking van de huisartsen aangepast. Wanneer je naar je vertrouwde huisarts belt, dan zal je een aantal vragen moeten beantwoorden. Aan de hand van je antwoorden, krijg je volgende beslissing te horen:

  1. Een afspraak om bij je huisarts langs te gaan. Dit is uitsluitend het geval wanneer je geen problemen hebt aan je luchtwegen of geen symptomen van een mogelijke corona-infectie vertoont. Zo besmet je zeker geen anderen in de wachtzaal.
  2. Een doktersbriefje wordt opgestuurd om 7 dagen thuis te blijven. In dat geval heb je lichte symptomen en beperkte luchtwegproblemen, maar is er geen lichamelijk onderzoek nodig. Als de toestand verergert, dan bel je opnieuw naar je huisarts.
  3. Een afspraak in de coronawachtpost in sporthal Den Uyt in Mol (aan het zwembad, Rode-Kruislaan20). Een arts onderzoekt je met de nodige persoonlijke bescherming. Nadien beslist de arts of je naar huis mag (met medicatie en/of informatie over de te nemen voorzorgsmaatregelen) of dat een verdere doorverwijzing naar het ziekenhuis noodzakelijk is. Let op: in de coronawachtpost wordt géén test op corona uitgevoerd. 
    UPDATE 14 april 2020: in de coronawachtpost in Mol zijn er op weekdagen enkel nog afspraken in de namiddag 

Geen afspraak? Geen toegang tot de coronawachtpost!

De coronawachtpost is open tijdens weekdagen van 8 tot 18 uur ’s avonds. Kom uitsluitend met een afspraak. Zonder afspraak wordt je de toegang geweigerd. Bel dus altijd eerst naar je huisarts.

Wat in het weekend en 's avonds na 18u?

In het weekend en 's avonds na 18u bel je naar de huisartsenwachtpost in Geel (Molseweg 204) op 014/22 22 00. Ook zij kunnen je een afspraak voor de coronawachtpost geven.  Je kan dus ook in het weekend zonder afspraak NIET rechtstreeks terecht in de coronawachtpost. Bel dus eerst naar 014/22 22 00. 

Nieuwsoverzicht
Naar top