logo print  logo ocmw print

Balen ondertekent opnieuw charter 'Gezonde Gemeente'

dinsdag 21 januari 2020
Balen heeft samen met de 26 andere Kempense gemeenten het charter Gezonde Gemeente ondertekend en kiest daarmee voluit de gezonde kaart. Met de ondertekening engageert het gemeentebestuur zich om verder werk te maken van een sterk lokaal preventief gezondheidsbeleid.

Elke Gezonde Gemeente engageert zich om iedereen, en de meest kwetsbaren in het bijzonder, tijdens de legislatuur 2019-2024 kansen te bieden en te stimuleren om gezond te leven in een gezonde omgeving. Het gaat over een gezonde publieke ruimte, toegankelijke zorg- en welzijnsvoorzieningen, gezonde wijken en woningen, een gezond klimaat, veiligheid,...


Logo Kempen begeleidt

De lokale besturen staan er niet alleen voor. Logo Kempen staat voor hen klaar met kennis, expertise en begeleidt hen naar een lokaal preventief gezondheidsbeleid ‘Gezonde Gemeente’, altijd op maat van de gemeente. Een stad of gemeente werkt samen met het Logo aan meer bewegen, meer gezonde voeding, meer veerkracht, kankers voorkomen of vroegtijdig opsporen, gamen met mate, minder tabak en alcohol, gezond ouder worden, gezonde publieke ruimte,...

Wim Woestenborghs, coördinator Logo Kempen: “Het boeken van gezondheidswinst in een stad of gemeente is teamwerk. Binnen het lokaal bestuur kunnen collega’s van verschillende diensten met de gezondheidsmedewerker samenwerken. Daarnaast zijn er heel wat organisaties en actoren in het lokale gezondheidsnetwerk van een lokaal bestuur die ongetwijfeld hun steentje kunnen bijdragen. Voeg daar de ondersteuning van het team van Logo Kempen aan toe en je hebt een goede basis om succesvol aan de slag te gaan met preventie en gezondheid in deze legislatuur.”


27 Gezonde Gemeenten

26 lokale besturen uit de Kempen waren al een Gezonde Gemeente in de vorige legislatuur en zetten hun engagementen verder. Voor Rijkevorsel is dit een nieuw engagement.

De volgende Gezonde Gemeenten ondertekenden het charter: Arendonk, Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Lille, Meerhout, Merksplas, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Turnhout, Vorselaar, Vosselaar, Westerlo.

Klik hier voor alle info en activiteiten rond dit thema.

Nieuwsoverzicht
Inhuldiging Gezonde Gemeente 2020

Contact

Cel Gezondheid

Vandaag gesloten
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top