logo print  logo ocmw print

UPDATE corona: Balen Jaarmarkt en kermis geannuleerd, ook andere evenementen

donderdag 12 maart 2020

De burgemeester heeft donderdagochtend 12 maart 2020 besloten om Balen Jaarmarkt en de kermis (28-30 maart) niet te laten doorgaan. Dit evenement is zo drukbezocht dat het onmogelijk is om voldoende afstand te houden. 

Hij heeft ook besloten om met ingang van vandaag alle niet-noodzakelijke indoor evenementen waar geen onderlinge afstand van minstens 1 meter kan gegarandeerd worden (fuiven, vaten, toneel,...), te verbieden. Dit minstens tot 3 april.
Alle eigen activiteiten van gemeente en ocmw waarbij voldoende afstand niet kan gegarandeerd worden, werden eerder al geannuleerd.

Gezondheidssysteem in stand houden
De burgemeester neemt dit besluit o.a. op basis van de informatie die hij gekregen heeft van medici tijdens een overleg gisterenavond met de gouverneur. Zij zijn bevreesd dat ons gezondheidssysteem een verdere aangroei van besmettingen niet gaat aankunnen. Als er nog veel gevallen bijkomen, zullen o.a. noodzakelijke medische ingrepen misschien niet meer kunnen doorgaan. De belangrijkste maatregel om verdere uitbreiding tegen te gaan, is voldoende afstand houden. De medici raden om tijdelijk alle niet-noodzakelijke bijeenkomsten sterk te beperken of te annuleren. Als er nu een tijdje drastische maatregelen komen om de verspreiding tegen te gaan, kunnen we het virus nog beheersen.

Maatregelen noodzakelijk
De burgemeester roept op om het gezond verstand te gebruiken en de nodige voorzorgen te nemen. We betreuren dat we deze maatregelen moeten nemen, we beseffen ook dat het niet altijd even plezant is, maar ze zijn wel noodzakelijk.

Het mixen van generaties wordt ook afgeraden, omdat we vooral de risicogroepen willen beschermen (ouderen, chronisch zieken, zwakkeren,...).

Als je ziek bent en symptomen van griep vertoont, blijf thuis. Neem telefonisch contact op met je huisarts. Vermijd dan ook direct contact met familie en vrienden.

In de rand hiervan zullen ook de parenclubs minstens tijdelijk gesloten worden. 

De situatie wordt op de voet gevolgd. Alle maatregelen kunnen voortdurend worden bijgestuurd.

Een overzicht van de afgelaste evenementen vind je in deze link.

Meer info over de maatregelen en de situatie in Balen op www.balen.be/coronavirus.

Nieuwsoverzicht
Naar top