logo print  logo ocmw print

Leerkrachten: Lespakketten rond noodsituaties (o.a. griepepidemie)

maandag 02 maart 2020

Met de uitbraak van het coronavirus wordt ook aan scholen gevraagd om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Vooral een strikte handhygiëne is daarbij van cruciaal belang. (o.a. regelmatig de handen grondig wassen) Meer informatie vind je op www.info-coronavirus.be.

Daarnaast heeft het Nationale Crisiscentrum al enige tijd een boeiend interactief driedelig lessenpakket rond veiligheid en noodsituaties klaargestoomd voor de leerlingen van het basisonderwijs. Het pakket wordt aangevuld met de spannende online game BE-Ready, dat de leerlingen op een speelse wijze voorbereidt op iedere noodsituatie.

De lespakketten zijn opgesplitst per graad. Daarnaast is er ook een lespakket per risico, waaronder 'griepepidemie'. Dit pakket is ideaal te gebruiken in het kader van het coronavirus.
Je kan de lespakketten gratis downloaden op de website van het Crisiscentrum

[update 3 maart 2020]

Mag je je kind thuishouden van school nu met het coronavirus?

• Als je kind niet ziek is, mag je het niet thuishouden van school. Ze zijn dan onwettig afwezig. 

• Als er in een school een besmetting met het coronavirus wordt vastgesteld, zullen in die school extra maatregelen genomen worden.

• Andere scholen moeten gewoon toezien dat de voorzorgsmaatregelen worden toegepast (grondige handhygiëne, contact vermijden, papieren wegwerpzakdoekjes gebruiken,...). Ze moeten alert blijven op de symptomen (koorts, hoesten, zich grieperig voelen).

• Bij een vermoeden van besmetting moeten leerlingen en personeel naar huis gaan en telefonisch (!) contact opnemen met hun huisarts voor opvolging en behandeling (zeker niet naar de wachtzaal of spoed gaan). 

• Als onderzoek uitwijst dat het om een coronabesmetting gaat (en niet om een gewone griep of verkoudheid), verwittigt de huisarts het Agentschap Zorg en Gezondheid die de nodige maatregelen zal nemen en zal nagaan of er bijkomende besmettingen zijn. 

Nieuwsoverzicht

Contact

Veiligheid

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 58
e-mail
veiligheid@balen.be
Naar top