logo print  logo ocmw print

Leerkrachten: Nieuw in de uitleen: educatieve spellen 'Ik ben steengoed' en 'Belfedar'

maandag 24 februari 2020
'Ik ben steengoed': een spel om je zelfvertrouwen te vergroten voor kinderen tussen 8 en 12 jaar met maximum 5 spelers. 'Belfedar, werk samen en overwin': een actief gezelschapsspel om te leren samenwerken, voor kinderen vanaf 10 jaar. Beide gratis te ontlenen in VC De Kruierie.

Ik ben steengoed

Gebrek aan zelfvertrouwen en faalangst komen bij veel kinderen in meer of mindere mate voor. Ik ben STEENgoed leert kinderen deze gedachten ombuigen naar vervangende gedachten waarbij ze zich wel prettig voelen en die ze verder helpen.

Het bordspel voert de kinderen mee op een tocht, waarbij ze onderweg opdrachten uitvoeren en positieve oplossingen voor gestelde situaties bedenken. Hierbij moeten ze zoveel mogelijk goudklompjes verzamelen. Behalve opdrachtkaarten zijn er kaarten met positieve affirmaties om het zelfbeeld van kinderen te versterken, waarbij alternatieven voor negatieve gevoelens worden aangereikt. En er zijn kaarten met opdrachten en vragen gericht op in het verleden behaalde successen van de kinderen zelf en hoe ze bepaalde lastige situaties hebben aangepakt.

Compleet in doos: full colour bordspel: 40 x 50 cm, pionnen, dobbelsteen, goudsteentjes, vragenkaartjes en zandlopertje.

Voor kinderen van +/- 8-12 jaar.

'Belfedar' is een actief gezelschapsspel met 250 uitdagingen. De spelers leren samenwerken om samen de overwinning in de wacht te slepen.

Met Belfedar ontwikkelen de spelers op een amusante manier sociale vaardigheden. Die zijn cruciaal om geweld te voorkomen en conflicten op een positieve manier aan te pakken.

250 uitdagingen
De opdrachten zorgen ervoor dat de spelers zichzelf en elkaar beter leren kennen, hun zelfvertrouwen aanwakkeren, creativiteit en samenwerking stimuleren, gevoelens beter leren kennen en uiten,…

De 250 (!) uitdagingen zijn actief en interactief: mime, tekenen, woordspelletjes, beweging, zang, schrijven,… De deelnemers bundelen hun talenten en capaciteiten om te winnen.

Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Met begeleidingsfiche voor leerkrachten.

Nieuwsoverzicht
Naar top