logo print  logo ocmw print

Walter Coenraets nieuwe korpschef politiezone

donderdag 20 februari 2020
Op 18 februari jl. legde Walter Coenraets de eed af als nieuwe korpschef van de lokale politie Balen-Dessel-Mol. De 47-jarige Coenraets uit Tessenderlo volgt voormalig korpschef Roger Mol op, die de voorbije 17 jaar aan het hoofd van het korps stond.

Carrièreoverzicht

Coenraets startte zijn carrière bij de politie in 1999 als adviseur bij de National Computer Crime Unit van de gerechtelijke politie in Brussel. 2 jaar later ging hij aan de slag als hoofdinspecteur bij de federale gerechtelijke politie in Hasselt. Nadien volgde hij de opleiding tot commissaris van politie en werd hij teamchef van de Regional Computer Crime Unit. Sinds 2014 was Coenraets actief als diensthoofd van de Federal Computer Crime Unit.


Technologische evolutie

De ervaring met technologische evolutie en digitalisering wil hoofdcommissaris Coenraets meenemen en vertalen naar een geïntegreerd lokaal veiligheidsbeleid. Dat kondigde de nieuwe korpschef aan in zijn toespraak op een netwerkmoment met de verschillende veiligheidspartners. Hij benadrukte het belang van samenwerking en de aandacht voor nieuwe en veranderende misdrijfvormen met een grote impact zoals bijvoorbeeld ICT-criminaliteit.


Veiligheidsplan 2020-2025

“Ik wil deze politiezone voluit in de 21e eeuw plaatsen, zodat we klaar staan om met de vele uitdagingen die zich stellen, om te gaan. De prioriteiten waarmee we aan de slag gaan worden omschreven in het nieuwe zonaal veiligheidsplan 2020-2025. De inhoud hiervan zal weldra gecommuniceerd worden”, aldus Coenraets.


Koninklijk Besluit

Hoofdcommissaris Walter Coenraets werd voorgedragen voor de politieraad van 2 december 2019. Na de politieraad werd het dossier overgemaakt aan de koning, die zijn aanwijzing tot korpschef bekrachtigde via een handtekening bij Koninklijk Besluit.

Meer info: politiezone Balen-Dessel-Mol, tel. 014 33 37 00

Nieuwsoverzicht
Walter Coenraets

Contact

Wijkkantoor politie

Open vandaag: 9u - 12u
adres
Steegstraat 202490 Balen
tel.
014/333 770
e-mail
wijkbalen@politiebalendesselmol.be
Naar top