logo print  logo ocmw print

Burgerbevraging Gemeente- & Stadsmonitor uitgesteld

maandag 23 maart 2020

In het kader van de coronavirusmaatregelen, heeft het Agentschap Binnenlands Bestuur beslist om de burgerbevraging Gemeente- & Stadsmonitor uit te stellen. De burgerbevraging die eind maart in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten zou starten, wordt later op het jaar ingepland.

- Oorspronkelijk bericht 15 maart -

400.000 Vlamingen krijgen tussen eind maart en midden juni een uitnodiging om deel te nemen aan de Gemeente- & Stadsmonitor 2020. Hun medewerking aan deze bevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. Op woensdag 25 maart valt de eerste brief in de bus met een link naar de online vragenlijst.


Wat denk jij over jouw gemeente?

Is het leuk wonen in jouw buurt? Kan je veilig fietsen in onze gemeente? Is er voldoende groen? Hoe tevreden ben je over de voorzieningen en diensten? … Voor elk bestuur is het belangrijk om te weten wat haar inwoners denken over hun gemeente of stad. Daarom organiseert het Agentschap Binnenlandse Bestuur van de Vlaamse overheid, in samenwerking met Statistiek Vlaanderen, opnieuw de grootschalige bevraging Gemeente- & Stadsmonitor.


Brief in bus op 25 maart

Van eind maart tot midden juni 2020 worden bijna 400.000 Vlamingen van 17 tot 85 jaar uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen. Op woensdag 25 maart zal de eerste brief met een link naar de online vragenlijst in de bus vallen bij de geselecteerde inwoners.


Maak kans op geschenkbon

Jouw medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De bevraging geeft zicht op het gedrag, de participatie en de tevredenheid van de inwoners over lokale beleidsthema’s. Bovendien krijg je met deze bevraging de kans om jouw mening te geven over de thema’s die voor jou belangrijk zijn. Als je de vragenlijst volledig invult, maak je kans op een geschenkbon van 12 euro.

Meer info op www.gemeente-en-stadsmonitor.vlaanderen.be.

Nieuwsoverzicht
Naar top