logo print  logo ocmw print

Oproep: welke opmerkelijke vrouw verdient volgens jou een straatnaam?

woensdag 19 februari 2020
Gemeente Balen zet zich achter de campagne #meervrouwopstraat van Radio 1 en Canvas, met als doel meer straten naar opmerkelijke vrouwen vernoemd te krijgen. Balenaars kunnen tot 15 april suggesties doen van vrouwelijke helden die een plaats in het straatbeeld verdienen.

Vijf vrouwelijke straatnamen in Balen

Van alle straten die in Vlaanderen naar personen vernoemd zijn, is de verhouding man vrouw 85-15. Een oneerlijke verdeling, vindt Sofie Lemaire, boegbeeld van de campagne #meervrouwopstraat. Ook in Balen is dit het geval. Met de Sint-Odradastraat, Sint-Luciastraat, Sint-Anneke, Fabiolalaan en Astridlaan kennen we een magere vijf vrouwelijke straatnamen... Daarom doet het gemeentebestuur een warme oproep om meer vrouw op straat te krijgen.


Suggesties welkom tot 15 april

Ken jij vrouwen met een uniek levensverhaal, een onmiskenbare prestatie of een oeuvre dat niet vergeten mag worden, die bij voorkeur een link hebben met Balen? Geef ze dan door via het e-formulier. Wij maken een selectie van de opmerkelijkste inzendingen, waarna een stemming volgt en beslist wordt welke vrouw een straatnaam zal krijgen in Balen (uiteraard met plechtige inhuldiging). Samen gaan we voor #meervrouwopstraat!


Op tv vanaf 3 maart

Sofie Lemaire lanceerde de campagne #meervrouwopstraat begin 2019 in samenwerking met zeven grote steden: Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven, Oostende, Mechelen en Brugge. Vanaf 3 maart kan je in acht afleveringen het verslag bekijken (acht weken lang op dinsdag, telkens om 21u20 op Canvas). In elke aflevering komt er een andere stad aan bod en de laatste van de reeks geeft een stand van zaken en belicht ook vrouwen uit kleinere gemeenten en steden.

Nieuwsoverzicht
Meer vrouw op straat (Sofie Lemaire)

Contact

Infodienst - communicatie

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 30
e-mail
info@balen.be
Naar top