logo print  logo ocmw print

Infoavond over wolven voor grote publiek (12 maart)

vrijdag 07 februari 2020
Op donderdag 12 maart (20u) organiseert de milieudienst in VC De Kruierie een info-avond over wolven voor het grote publiek. Vooraf inschrijven via het e-loket. Deze infosessie is niet te verwarren met de infoavond van Agentschap Natuur en Bos voor erkende schapenhouders (24 feb in VC De Kruierie).

Sinds enige tijd hebben enkele wolven hun territorium uitgebreid tot in de Kempen. Omdat heel wat burgers met vragen zitten hierover, organiseert de milieudienst op donderdag 12 maart (20u) een info-avond voor het grote publiek in VC De Kruierie.

Een deskundige zal die avond uitleg geven over o.a. het gedrag van de wolf, zijn levenswijze, zijn territorium,… en antwoorden op vragen zoals: Hoe is de wolf (Naya) in Vlaanderen terecht gekomen? Hoe herken je de wolf? Zijn ze gevaarlijk voor mensen? Hoe kunnen we onze huisdieren beschermen? ...

Schrijf je hier in voor de info-avond voor het grote publiek (12 mrt)


Info-avond voor erkende schapenhouders (24 feb)

De info-avond op 12 maart is dus bestemd voor het grote publiek. Voor erkende schapenhouders is er een aparte infoavond van het Agentschap Natuur en Bos op 24 februari, eveneens in VC De Kruierie. Deze info-avond is op uitnodiging en zal eerder technische bepalingen, subsidiemogelijkheden voor professionelen,... behandelen.

Meer info over de wolf op deze website van het Agentschap voor Natuur en Bos.

Nieuwsoverzicht
Wolf

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be
Naar top