logo print  logo ocmw print

Geef bloed en maak van Balen de vrijgevigste gemeente van de buurt!

vrijdag 07 februari 2020
Momenteel geven zo'n 750 Balenaars regelmatig bloed. Da's al mooi, maar als we 50 extra donoren vinden, worden we de vrijgevigste gemeente van de buurt! Kom dus bloed geven op maandag 10 februari in de Kapel van Rijsbergdijk. Bekijk ook de reportage van BalenTV op de bloedinzameling in Olmen.

Rode Kruis-Vlaanderen zorgt het hele jaar door voor veilig en voldoende bloed, plasma en bloedplaatjes. Met dank aan donoren in heel Vlaanderen. Dus ook in onze gemeente! In Balen zijn er momenteel 746 donoren, goed voor 4,04% van de Balense bevolking. Da's een pak beter dan het Vlaams gemiddelde van 3%. Bekijk hier meer statistieken over onze gemeente.

Maar als je weet dat er 70% kans is dat iemand ooit een bloedproduct nodig heeft, dan begrijp je dat er meer donoren nodig zijn om de bloedvoorraad op peil te houden. Daarom willen we iedereen oproepen om minstens 1 keer bloed, plasma of bloedplaatjes te geven, en familie of vrienden te vragen of ze mee willen doneren. Je eerstvolgende kans is op maandag 10 februari van 18u tot 20u30 in de Kapel van Rijsbergdijk (Streekweg 11). Bekijk hier de volgende data van bloedinzamelingen in de buurt.

En bloed geven doet heus geen pijn. Integendeel: voor de meeste donoren is het een vaste afspraak geworden voor een gezellig samenzijn. Dat blijkt uit de reportage van BalenTV op de bloedinzameling in Olmen van afgelopen donderdag (beelden Jef Cleemput en Bo De Saedeleir):

Balen TV Bloedgeven from Gemeente Balen on Vimeo.

Nieuwsoverzicht
Naar top