logo print  logo ocmw print

Schrijf in voor nieuwe reeks 'positief en verbindend opvoeden'

dinsdag 04 februari 2020
Heb jij kinderen tussen 2 en 10 jaar en wil je tips over hoe je hen op een positieve en verbindende manier kan opvoeden? Schrijf je dan in voor de nieuwe reeks oudertraining, op zes dinsdagavonden vanaf 21 april (19u30) bij AIKO (Gasstraat 56/1 in Mol).

Kinderen opvoeden is vaak een zoektocht. Je wil graag een fijne manier van opvoeden vinden die past bij je gezin. Als ouders willen we immers allemaal hetzelfde: het beste voor onze kinderen en plezier beleven aan ons gezin. Maar er kan soms strijd en discussie zijn in huis. Je wil hier graag goed mee kunnen omgaan.

Herkenbaar? Dan zijn de groepssessies 'positief en verbindend opvoeden' van AIKO misschien iets voor jou! Je leert er op een andere manier praten met en luisteren naar je kind(eren). Je krijgt informatie over hoe je op een positieve en verbindende manier kan opvoeden. Je kan ervaringen delen met andere ouders.


Thema’s die aan bod komen:

  • Wat is positief en verbindend opvoeden?
  • Waarom reageert mijn kind nu zo?
  • Hoe kan je gewenst gedrag beïnvloeden en aanmoedigen?
  • Wat kan je doen om het zelfvertrouwen van je kind te laten groeien?
  • Hoe kan je omgaan met negatieve emoties van je kind?
  • Hoe kan je grenzen stellen én de relatie met je kind goed houden?
  • Hoe ga je om met stressvolle situaties?
  • ...


Praktische info

De data van de groepstrainingen zijn dinsdagavond 21 en 28 april, 5, 12 en 19 mei en 2 juni, telkens om 19u30. De sessies gaan door bij AIKO (Gasstraat 56/1 in Mol).

De groepstrainingen zijn bedoeld voor ouders met kinderen van 2 tot 10 jaar. De groep bestaat uit maximum 12 deelnemers. Je kan alleen of als koppel deelnemen. De kostprijs van de training is 15 euro per gezin. Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Info en inschrijvingen: Katrien Theys of Lien Janssens (training-aiko@lentekind.be of
014/32 04 24).

Nieuwsoverzicht
Opvoeden

Contact

OCMW-huis

Open vandaag: 9u - 11u30
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
info@ocmwbalen.be


Naar top