logo print  logo ocmw print

Voor 3,5 euro naar het containerpark of 500 euro boete?

maandag 03 februari 2020
Vorige week hadden de gemeentediensten de handen weer vol met een sluikstort. Het bleek vooral te gaan om materialen die je gratis naar het containerpark kan brengen, zoals karton, plastic, isomo en glas. De dader had voor alles samen hooguit 3,5 euro moeten betalen, nu riskeert hij 500 euro boete.

Het sluikstort in de omgeving van de Schepershoekenweg (Hulsen) bestond uit afval van het plaatsen van een keuken, in totaal goed voor een kleine aanhangwagen vol. Na een inventarisatie bleek het vooral te gaan om materialen die gratis naar het containerpark gebracht kunnen worden:

  • Karton: gratis
  • Plastiek: gratis
  • Isomo: gratis
  • Glas: gratis
  • Een paar blikken: kostprijs ongeveer 0,05 euro
  • Drie zakken afval van het afplakken: kostprijs ongeveer 1 euro
  • Etensafval waaronder volledige - nog niet vervallen - pakken koeken: kostprijs ongeveer 2 euro

Als de dader alle afval naar het containerpark had gebracht, kostte hem/haar dat hooguit 3,5 euro. Als de identiteit van deze persoon achterhaald kan worden, volgt er een boete van 500 euro... Afval in de openbare ruimte veroorzaakt niet alleen ergernis, het kost de gemeenschap ook handenvol geld om alles weer op te ruimen.


Waar melden?

Een sluikstort is huisvuil of bedrijfsafval dat bewust achtergelaten wordt op plaatsen waar het niet mag, op momenten waarop dat niet toegelaten is en/of in de verkeerde bakken of containers. Je kan sluikstorten melden bij de milieudienst via e-mail (milieudienst@balen.be), telefonisch tijdens kantooruren (014/74 40 90) of via het e-loket.


Wat gebeurt er met mijn melding?

Alle meldingen worden geregistreerd. De gemeentediensten ruimen sluikstorten op openbaar domein zo snel mogelijk op. Bij kleinere hoeveelheden wordt een GAS-pv opgesteld. Binnen de gemeente is er een GAS-vaststeller enkel voor sluikstorten. Bij grotere sluikstorten wordt de politie verwittigd en zal er een pv opgesteld worden.

Om een pv te kunnen opstellen, is het noodzakelijk dat eventuele adres- of andere persoonsgegevens op de plaats van het stort blijven. Neem bij een melding deze gegevens dus zeker niet mee, want dan gaat de sluikstorter vrijuit.

Nieuwsoverzicht
Sluikstort Schepershoekenweg

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 16u - 19u
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be
Naar top