logo print  logo ocmw print

Eerste sluikstort van het jaar

woensdag 08 januari 2020
De gemeentediensten hadden woensdag de trieste primeur om het eerste sluikstort van het jaar op te ruimen. In de omgeving van de Molderloopstraat werd er zoveel afval achtergelaten dat één aanhangwagen niet genoeg was om alles op te laden... Zelf een sluikstort gezien? Meld het bij de milieudienst.

Op de plaats van het sluikstort werd een nummerplaat aangetroffen. Deze wordt doorgespeeld aan de politie. Als blijkt dat het om de nummerplaat van de dader gaat, mag deze zich aan een fikse boete verwachten. Afval in de openbare ruimte veroorzaakt niet alleen ergernis, het kost de gemeenschap ook handenvol geld om alles weer op te ruimen.


Waar melden?

Een sluikstort is huisvuil of bedrijfsafval dat bewust achtergelaten wordt op plaatsen waar het niet mag, op momenten waarop dat niet toegelaten is en/of in de verkeerde bakken of containers. Je kan sluikstorten melden bij de milieudienst via e-mail (milieudienst@balen.be), telefonisch tijdens kantooruren (014/74 40 90) of via het e-loket.


Wat gebeurt er met mijn melding?

Alle meldingen worden geregistreerd. De gemeentediensten ruimen sluikstorten op openbaar domein zo snel mogelijk op. Bij kleinere hoeveelheden wordt een GAS-pv opgesteld. Binnen de gemeente is er een GAS-vaststeller enkel voor sluikstorten. Bij grotere sluikstorten wordt de politie verwittigd en zal er een pv opgesteld worden.

Om een pv te kunnen opstellen, is het noodzakelijk dat eventuele adres- of andere persoonsgegevens op de plaats van het stort blijven. Neem bij een melding deze gegevens dus zeker niet mee, want dan gaat de sluikstorter vrijuit.

Nieuwsoverzicht
Sluikstort Molderloopstraat

Contact

Milieudienst

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be
Naar top