logo print  logo ocmw print

Tip van de Bib: 'Het moois dat we delen'

donderdag 09 januari 2020
In 'Het moois dat we delen' vertelt Ish Aid Hamou, voormalig danser, choreograaf, presentator en auteur het beklijvende verhaal van een jonge Marokkaanse vrouw Soumia en de oudere Vlaamse man Luc, over hoe je het leven weer oppakt na een ingrijpende gebeurtenis.

In het stadje waar Soumia en Luc wonen, speelt het leven zich voornamelijk af aan de schoolpoort, bij de plaatselijke kruidenier én op het voetbalveld. Soumia en Luc wonen in dezelfde buurt, maar kennen elkaar niet. Zij probeert met de moed der wanhoop het verleden achter zich te laten. Hij leeft in en met het verleden. Wanneer ze elkaar bij toeval leren kennen, komen ze voor verscheurende keuzes te staan.  Het boek zet de lezer aan tot nadenken over vooroordelen. Elk verhaal heeft twee kanten, je moet je alleen voor allebei durven openstellen...   

Ish Ait Hamou (1987) is een Belgisch voormalig (hiphop)danser en choreograaf, televisiepresentator en auteur van Marokkaanse afkomst. Hij is onder meer bekend geworden als choreograaf in het programma 'So You Think You Can Dance' en als deelnemer in 'Terug naar eigen land' met Martin Heylen. 'Het moois dat we delen' is zijn vierde roman, waar hij maar liefst 4 jaar aan werkte. 

Nieuwsoverzicht
Tip van de bib: Het moois dat we delen

Contact

de Bib van Balen

Open vandaag: 10u - 16u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus
Naar top