logo print  logo ocmw print

Leerkrachten: Poëzieweek: er is altijd tijd voor een gedicht

maandag 06 januari 2020
Een gedicht voorlezen duurt maar een minuutje... Dat kan je makkelijk missen! Van 30 januari t/m 5 februari draait de Poëzieweek rond het motto 'De toekomst is nu'! In onze Bib kan je terecht voor de nodige gedichtenbundels/poëzie.

Hoe lang duurt het voorlezen van een gedicht. Een minuut? Die kan je makkelijk missen. Elke dag. En in die minuut breng je de klas aan het lachen, troost je de kinderen, leer je ze spelen met taal of geef je ze nieuwe inzichten. En in alle gevallen verrijk je hun leven. Van 30 januari t/m 5 februari 2020 draait de Poëzieweek rond het motto De toekomst is nu!
In onze Bib kan je terecht voor de nodige gedichtenbundels/poëzie, maar nog meer kant en klare lesinspiratie vind je zeker ook op  https://www.poezieweek.com/school/

Is echte poëzie nog wat te ver gezocht voor jouw klas, probeer dan eens een raadgedicht!

Een raadgedicht is een gedicht waarin één woord ontbreekt. Dit woord is afgedekt en alleen de dichter kent het woord. Misschien kun jij het raden?
Geen tijd om iets in elkaar te steken? je kan gratis deelnemen aan een kant en klare wedstrijd met raadgedichten geschikt voor 10 jaar en ouder, per groep of individueel. Meer info en inspiratie hierover op https://raadgedicht.nl/ .

De deelnemende dichters zijn zowel Nederlanders als Vlamingen:
Op maandag staat het raadgedicht telkens online. De data zijn: 27 januari, 3 en 10 februari en 2, 9 en 16 maart.
Op vrijdag kun je telkens de oplossing lezen.

Wedstrijd voor mooiste kinderpoëziebundel

Een vakjury bekroont de beste Nederlandstalige kinderpoëziebundel met de Gouden Poëziemedaille, leerlingen uit het basisonderwijs kennen 4 Poëziesterren toe. De Poëziesterren zijn een publieksprijs, waarbij leerlingen uit de kleuter- en lagere school per graad hun favoriete gedicht kiezen.

Meer info: klik hier

Nieuwsoverzicht
Naar top