logo print  logo ocmw print

Tip van de Bib: 'Michel'

vrijdag 06 december 2019
Afgelopen dinsdag vond de 'Internationale Dag voor Mensen met een Beperking' plaats. Daarom raadt de Bib deze week de strip 'Michel' aan, een aangrijpende verzameling kortverhalen over een ouder wordende moeder, wiens leven volledig in het teken staat van haar mentaal gehandicapte zoon Michel.

In 'Michel' vertelt auteur Zidrou het verhaal van de 72-jarige Catherine, wiens leven volledig in het teken staat van haar 43-jarige zoon Michel, die door een verkeersongeval een verstandelijke beperking opliep.

Catherine deelt lief en leed met Michel: mooie momenten, maar ook momenten van wanhoop wanneer Michel doordraait of ondeugend doet. Een verstandelijk beperkte man van 43 mag in zijn gedrag dan wel een kind zijn, lichamelijk is Michel een man. De meer beladen onderwerpen die vaak buiten beeld blijven, zoals bv. Michels lichamelijke behoeften, blijven in deze strip dan ook niet onbesproken. 

De ietwat karikaturale tekeningen en het sfeerbepalende kleurgebruik geven de emoties van de hoofdpersonen heel mooi weer. De gezichtsuitdrukkingen van Michel en Catherine zijn bijzonder goed getroffen en maken dat er, ondanks een melancholische ondertoon, toch ook wat te lachen valt.

Heb je zin gekregen om deze strip te lezen? Kijk dan hier of het beschikbaar is of kom snel naar de Bib.

Nieuwsoverzicht
Michel

Contact

de Bib van Balen

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus
Naar top