logo print  logo ocmw print

BuurtInformatieNetwerk (BIN) Bukenberg opgestart

dinsdag 03 december 2019
Op 2 december is het nieuwe buurtinformatienetwerk Bukenberg officieel van start gegaan, het derde in onze gemeente na Hulsen en Rosselaar. De bedoeling van zo'n BIN is dat bewoners van een wijk, maar ook winkeliers of bedrijven, de politie inlichten als ze iets verdachts zien.

Wat is een BIN?

Een BIN is een samenwerkingsverband tussen de lokale politie, bestuurlijke overheden en buurtbewoners die de veiligheid binnen de eigen woon- en/of werkomgeving moet versterken op basis van informatie-uitwisseling. Dit gebeurt op basis van het BE-ALERT-systeem, een alarmeringstool om de bevolking tijdens een noodsituatie snel en efficiënt te alarmeren.

Sociale controle

In een BIN staat sociale controle centraal om zo criminaliteit te voorkomen en aan te pakken. Wanneer bewoners van een wijk, maar ook winkeliers of bedrijven, de politie inlichten als ze iets verdachts zien onderneemt de politie de nodige stappen en informeert de leden van het netwerk. In het verleden kon de lokale politie al inbrekers en winkeldieven arresteren na meldingen van alerte burgers en winkeliers. Als het onderzoek het toelaat, krijgen de BIN-leden ook feedback.

Inschrijven

Inwoners van de Bukenberg kunnen zich gratis aansluiten bij het BIN via een inschrijvingsformulier dat verkrijgbaar is via de betrokken wijkagent, via een mail naar onze preventiedienst celpreventie@politiebalendesselmol.be of bij de BIN-coördinator.

Op zoek naar beveiligingsoplossingen voor je woning?

De lokale politie Balen-Dessel-Mol biedt gratis technopreventief advies. Samen met de technopreventief adviseur wordt dan bekeken hoe je je huis minder aantrekkelijk kan maken voor inbrekers. Een huisbezoek van een technopreventief adviseur kan je aanvragen via mail op celpreventie@politiebalendesselmol.be.

Security Netwerk Industrie (SNI)

Balen telt ook 1 SNI, een Security Netwerk Industrie in de 'Driehoek-Berkebossen', die op 18 maart dit jaar van start ging. Meer informatie hierover vind je via deze link.

Meer info: lokale politie Balen-Dessel-Mol, tel. 014/33 37 00.

Nieuwsoverzicht
BIN Bukenberg (c) Politie Balen-Dessel-Mol

Contact

Wijkkantoor politie

Open vandaag: 9u - 12u
adres
Steegstraat 202490 Balen
tel.
014/333 770
e-mail
wijkbalen@politiebalendesselmol.be
Naar top