logo print  logo ocmw print

Scholennieuws: Je klasbibkaart, het verlengstuk van je klasbib en zo veel meer

dinsdag 05 november 2019
Als je les geeft in een Balense lagere school, dan heb je, als het goed is, een klasbibkaart gekregen. Hiermee kan je kosteloos boeken en materialen lenen bij de Bib. Let wel: niet voor persoonlijk gebruik!. Hoe beheer je deze klasbibkaart en wat kan je ermee? Klik op lees meer.

Als je lesgeeft in het lager onderwijs te Balen, ben je, als het goed is, in het bezit gesteld van  een ‘klasbibkaart’ van de Bib van Balen die de naam draagt van je huidige school en klas waar je lesgeeft.

Hiermee kan je als leerkracht van die Balense school KOSTELOOS boeken/materialen uitlenen bij de Bib van Balen:

  • voor je klasbibliotheek
  • in het kader van je activiteiten/lessen voor klas/school
  • tijdens de uitleenbezoeken in de Bib

Gelieve wel te noteren dat gebruik van deze kaart niet bestemd is voor je ‘persoonlijke uitleen’.   

Hoe kan deze ‘klasbibkaart’ mij ondersteunen om de klasbib interessant te houden?

Laat de kinderen tijdens elk bezoek aan de Bib, naast boeken voor zichzelf (uit te lenen op hun eigen lidkaart), ook 1 boek voor de klasbib uitkiezen. Dit gekozen ‘klasbib-boek’ overhandigen ze (liefst persoonlijk) aan de leerkracht voor het einde van het bibbezoek, zodat hij/zij deze kan uitlenen met de klasbibkaart.
Zo bevat de klasbib niet alleen voor ieder kind minstens 1 boek dat het zelf interessant vindt, maar krijg je ook de kans op een leesbevorderend boekenpraatje en zicht op de interesses van ieder kind.
Je kan uiteraard ook nog aanvullen met boeken die je zelf kiest. Onderschat hierbij nooit je voorbeeldfunctie als leerkracht.

Wat als ik ziek ben/ (tijdelijk) niet meer lesgeef of verander van school/klas?

In deze gevallen, overhandig je de klasbibkaart best aan het secretariaat van de school/vervangende leerkracht van de klas/boekenjuf of –meester van de school. Informeer bij twijfel eventueel bij de boekenjuf- of meester van de school. 

Hoe bewaar ik het overzicht van uitgeleende boeken voor de klasbib?

De Bib ontvangt sinds 2019-2020 schooljaarlijks de mailadressen van alle leerkrachten per klas en  koppelt dat dan aan de juiste klasbibkaarten . Op die manier krijg je dan de nodige verwittigingsmails , alsook reservatiemeldingen van de klasbibkaart die jij in gebruik hebt.

Ps: krijg je meldingen van andere klasbibkaarten? Geef het door aan de boekenjuf- of meester om op te nemen met de bib. (contactpersoon: wendy.geypen@balen.be

Wat met klasbibkaarten die niet meer in gebruik zijn?

Klasbibkaarten die niet in gebruik zijn (omdat die klas in een bepaald schooljaar niet bestaat) kunnen best in bewaring gegeven worden bij de boekenjuf  of meester en worden ook tijdelijk aan het mailadres van de boekenjuf-meester gekoppeld.

Voor meer vragen of info kan je altijd terecht bij: wendy.geypen@balen.be

Nieuwsoverzicht
kids in de Bib

Contact

de Bib van Balen

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus
Naar top