logo print  logo ocmw print

Scholennieuws: Project 'Proefkampioen'

dinsdag 05 november 2019
'De Proefkampioen' is een educatief project voor kinderen van 3 tot 8 jaar om de smaakontwikkeling te ontwikkelen. Spelenderwijs maken ze kennis met de 4 basissmaken. In VC De Kruierie kan je deze educatieve box ontlenen. Geef vóór 30 november via het e-loket door wanneer je deze wil ontlenen.

Geef via het e-loket je voorkeur door wanneer je de koffer wil ontlenen.

Let wel: enkel te ontlenen in Balense scholen (incl. Wezel)

“Neen, dat lust ik niet!” Een beroemde uitspraak die je tijdens de middag op school ook al eens gehoord hebt? Proeven is iets dat kinderen moeten leren, met vallen en opstaan. Om scholen (en ouders) een handje te helpen bij de smaakontwikkeling van kinderen is er 'De Proefkampioen'. Omdat wij als Gezonde Gemeente, kinderen graag gezond zien opgroeien, bieden wij de scholen dan ook graag volgend educatief project aan:

Educatief project voor kleuters en 1ste graad lagere school: De proefkampioen

  • De Proefkampioen is een educatief project voor kinderen van 3 tot 8 jaar om de smaakontwikkeling te bevorderen. Het ondersteunt scholen én ouders bij dit leerproces. Dit materiaal is uiterst geschikt voor gebruik in de onderwijssetting. Kinderen kunnen voelen, kijken, ruiken en proeven. Spelenderwijs maken ze kennis met de vier basissmaken. De bijhorende Proefkoffer bevat kleurrijk materiaal en een praktische handleiding.

 Graag bieden wij de Balense kleuterscholen en lagere scholen (1ste graad) de mogelijkheid om de educatieve box te ontlenen. Wil je weten welke materialen de box precies bevat, neem dan zeker eens een kijkje: https://logokempen.be/content/de-proefkampioen

en op https://www.gezondleven.be/projecten/de-proefkampioen

Je kan de box ontlenen per school voor een periode van maximum 14 dagen. Je kan dan de  box toewijzen aan een bepaalde klas of gedurende de periode laten circuleren in de verschillende klassen. Je krijgt er ook een waardebon bij voor het afhalen van bijhorende groenten en fruit.

Interesse in de proefkampioen? Maak dan snel een keuze uit de voorgestelde data en geef je voorkeurperiode door via het e-loket uiterlijk  30 november 2018.

Midden december krijg je een mail met de bevestiging en wanneer je de educatieve box kan afhalen in VC De Kruierie. In de mate van het mogelijke wordt rekening gehouden met je voorkeur.

Nieuwsoverzicht
proefkampioen

Contact

Cel Gezondheid

Open vandaag: 10u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top