logo print  logo ocmw print

Nieuwe inschrijving in Balense scholen? Eerst aanmelden!

maandag 04 november 2019
Alle nieuwe leerlingen die zich voor het schooljaar 2020-2021 willen inschrijven in gelijk welke Balense kleuter- of lagere school, moeten zich in maart eerst aanmelden. Deze aanmelding kan via een speciale website. Meer informatie volgt na de kerstvakantie.

Waarom eerst aanmelden?

Alle scholen bepalen een maximum aantal leerlingen per klas zodat ze op een comfortabele manier kwalitatief onderwijs kunnen bieden. Daardoor kan het zijn dat een school voor sommige klassen nog vrije plaatsen heeft, en voor andere klassen volzet zijn. Om te vermijden dat ouders van school naar school moeten lopen om een kind te laten inschrijven, is er (naar het voorbeeld van de gemeente Mol) voor gekozen om nieuwe leerlingen eerst aan te melden in maart. Op deze manier krijgen ouders een overzicht in welke school je je kind(eren) kan inschrijven in mei (vooraleer de vrije inschrijving in juni start).

Enkel voor nieuwe leerlingen

Dit nieuwe aanmeldingssysteem geldt enkel voor leerlingen die voor de eerste keer in een bepaalde school moeten worden ingeschreven (dus niet voor de bestaande leerlingen die al school lopen in die school). Alle Balense scholen werken met dit systeem, zowel het gemeentelijk, het vrij als het gemeenschapsonderwijs.

Het aanmelden geldt dus voor:

  • kinderen geboren in 2018
  • of geboren vóór 2018 maar nog nooit ingeschreven in een Balense school
  • of je wil graag een andere (Balense) school voor jouw kind

Meer informatie over dit aanmeldingssysteem volgt na de kerstvakantie via de website van de gemeente Balen, de verschillende Balense scholen en een uitgebreide brochure hierover.

Nog vragen? Neem dan contact op met de dienst Onderwijs en Gezin van de gemeente Balen via 014/74 40 69 (tijdens de schooluren) of aanmelden.scholen@balen.be.

Nieuwsoverzicht
school

Contact

Dienst onderwijs en gezin

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 40
e-mail
Info@balen.be
Naar top