Gemeente Balen Gemeente Balen

Gemeente moet drastisch besparen zodat ruimte blijft om te investeren in vooral ouderenzorg, fietspaden en riolering

maandag 23 december 2013
Het bestuur van de gemeente en het OCMW pakken samen de enorme financiële en maatschappelijke uitdagingen van de komende zes jaar aan zonder de twee belangrijkste gemeentelijke belastingstarieven te verhogen.

Het bestuur van de gemeente en het OCMW pakken samen de enorme financiële en maatschappelijke uitdagingen van de komende zes jaar aan zonder de twee belangrijkste gemeentelijke belastingstarieven (nl. de aanvullende personenbelastingen en de opcentiemen op de onroerende voorheffing) te verhogen. Deze blijven de volgende zes jaar dus op het huidige niveau.
Wel komt er een bijkomende belasting op reclamedrukwerk, worden enkele belastingstarieven aangepast, voeren we gerichte besparingen door en wordt het principe van ‘de vervuiler betaalt’ in het afvalbeleid consequent doorgetrokken. Op vlak van personeelsbeleid volgen er géén naakte ontslagen, wél worden gepensioneerden slechts beperkt vervangen. Zo bouwen we op een natuurlijke manier het personeelsbestand af.
Het gemeentebestuur maakt met deze maatregelen ruimte vrij om de komende legislatuur nog te kunnen investeren in vooral ouderenzorg, rioleringen en veilige fietspaden. Samengevat vormt dit de kern van het meerjarenplan dat de gemeenteraad in december goedkeurde.

Klik hier voor meer duiding bij het meerjarenplan.

Nieuwsoverzicht
spaarvarken

Contact

Financiële dienst (gemeente)

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 25
e-mail
els.geysen@balen.be