logo print  logo ocmw print

Tip van de Bib: 'Het verborgen leven van bomen voor kinderen'

vrijdag 25 oktober 2019
De herfstvakantie staat weer voor de deur. Het ideale moment om met je kinderen een wandeling te maken door het bos. Hoe halen bomen adem, verjagen ze vijanden en waarom laten ze in de herfst hun bladeren vallen? Lees en ontdek dat bomen samen met dieren en planten een spannende wereld vormen.

Wat weten wij eigenlijk van het leven van bomen? Tijdens een boswandeling verwonderen we ons wel eens over grote, lekker ruikende of apart uitziende bomen. Maar wist je dat bomen er in het bos ook familieleven op nahouden, dat ze elkaar verhalen vertellen, dat bomen kunnen ruiken en horen, dat bomen ademhalen, of dat bomen bang kunnen zijn maar ook dapper? In dit met veel kleurenfoto's en -tekeningen geïllustreerde boek wordt hierop ingegaan. Samen met een overvloed aan bosproefjes, weetjes en quizvragen wordt de informatie toegankelijk, verleidelijk en op een inspirerende wijze gebracht. Kinderen met een beetje interesse in de natuur zullen smullen van dit boek en er een hoop van leren. En na het lezen, zullen ook zij, anders naar bomen kijken.

Boswachter Peter Wohlleben vertelt fascinerende verhalen over de onverwachte en ongelooflijke vaardigheden van bomen. De laatste wetenschappelijke inzichten worden gecombineerd met zijn eigen ervaringen uit het bos, en zo creëert hij een opwindende nieuwe kennismaking met levende wezens die we dachten te kennen, maar nu pas echt leren begrijpen.

Heb je zin gekregen om het te lezen? Kijk dan hier of het boek beschikbaar is of kom snel naar de Bib!

Nieuwsoverzicht
verborgen bomen

Contact

de Bib van Balen

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus
Naar top