Nieuwe uren avondopening gemeentehuis en wijkkantoor politie

vrijdag 27 september 2019
Vanaf 1 oktober zijn gemeentehuis, sportdienst Bleukens en wijkkantoor politie (Steegstr. 20) op donderdagavond geopend van 16u-19u (en dus niet meer van 17u-20u). Uit een analyse van het klantenbegeleidingssysteem blijkt dat deze nieuwe openingsuren beter aansluiten bij de behoeften van de burger.

Erg druk om 17u, na 19u opvallend rustiger

Het nieuwe klantenbegeleidingssysteem (met tickets), dat in de lente van 2018 samen met het vernieuwde gemeentehuis in gebruik werd genomen, laat ons toe om de spreiding van het aantal bezoekers beter in beeld te brengen. Hieruit blijkt dat er op donderdagavond een sterke toevloed van klanten is bij de start van de avondopening om 17u, met soms langere wachttijden tot gevolg. Na 19u blijkt het dan weer opvallend rustiger te zijn.

Liever aansluitend op hun werk

Blijkbaar gingen burgers naar het gemeentehuis aansluitend op hun werk (dus vooral in de uren direct na 16u) om daarna door naar huis te rijden. Eerst naar huis rijden na het werk om daarna naar het gemeentehuis te gaan, werd nauwelijks gedaan. Vandaar dus dat er direct om 17u veel volk stond te wachten aan het gemeentehuis en dat er na 19u nog nauwelijks bezoekers kwamen. 

Kortere wachttijden

Door op donderdagavond een uur vroeger te openen (16u i.p.v. 17u) en te sluiten (19u i.p.v. 20u), spelen we in op de behoeften van de burger en hopen we tegelijk de bezoekersstroom beter te kunnen spreiden en op die manier de wachttijden te beperken.

De nieuwe avondopeningsuren op donderdag gelden dus voor het gemeentehuis, sportdienst Bleukens en wijkkantoor politie. 

Nieuwsoverzicht
Gemeentehuis

Contact

Gemeentehuis

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 40
e-mail
gemeentebestuur@balen.be