Tip van de Bib: 'Europa in woelig water'

donderdag 19 september 2019
Hendrik Vos opent op vrijdag 20 september in VC De Kruierie 'pop-up Europa in Balen' met een lezing over hoe Europa ons beïnvloedt. Wie er niet bij kan zijn, kan dit boek lenen in de Bib. Samen met die andere Europa-kenner Rob Heirbaut geeft Vos je een verrassende blik in de Europese keuken.

De Europese Unie is machtig geworden. We reizen zonder grenscontroles, betalen met de euro en op allerlei vlakken hebben Europese regels een impact op ons leven. Maar er zijn ook domeinen waarop de Unie schijnbaar machteloos is. Tijdens de eurocrisis leek het einde van de muntunie nabij. Bij belastingontwijking op grote schaal, de terreurdreiging, het vluchtelingenvraagstuk… blijft het lastig om met één stem te spreken. Europa ploetert van crisis naar crisis. Toch valt de Unie niet uit elkaar.

Rob Heirbaut en Hendrik Vos bekijken hoe Europa met noodsituaties omgaat. Het stokt en het rommelt en het hapert, maar de integratie valt niet stil. Wat is de lijm die de lidstaten aan de onderhandelingstafel houdt? Waar gaat dit naartoe? En hoe zit het met de Britten, die voor brexit hebben gekozen? Het verlaten van de Europese Unie is zo te zien een ingewikkelde affaire…

Heb je zin gekregen om het te lezen? Kijk dan hier of het boek beschikbaar is of kom snel naar de Bib!

Nieuwsoverzicht
Europa in woelig water

Contact

de Bib van Balen

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus