Hendrik Vos opent 'pop-up Europa in Balen' (20 sep)

vrijdag 13 september 2019
Pop-up Europa gaat op vrijdag 20 september van start met een lezing van Europa-kenner Hendrik Vos en een expo over de Balense realisaties met Europese subsidies in VC De Kruierie. Ter gelegenheid van de Week van de Duurzame Gemeente wordt de tweede reeks Duurzame Helden ook in de bloemetjes gezet.

'Hoe Europa ons leven beïnvloedt'

Professor Hendrik Vos is hoogleraar aan de Universiteit van Gent (Politieke Wetenschappen en EU studies) en geeft regelmatig als deskundige in de journaals duiding bij Europese aangelegenheden. Hij zal op vrijdag 20 september om 19u30 een lezing geven over hoe Europa ons dagelijks leven beïnvloedt. 

 

Pop-up Europa in Balen (20 sep-27 okt)

Het is meteen de start van ‘Pop-up Europa in Balen’, een reeks van activiteiten die van 20 september tot 27 oktober in Balen georganiseerd worden door de provincie en de gemeente om Europa dichter bij de burger te brengen. Ook gedeputeerde van Europese samenwerking Kathleen Helsen zal op vrijdag 20 september aanwezig zijn om de pop-up te openen.

Naast de verschillende afzonderlijke activiteiten (zie het volledige programma via de link hieronder) valt er doorlopend ook heel wat te beleven in VC De Kruierie en het gemeentehuis (kraslotenactie), in de Bib (interactieve tentoonstelling, Europaboekenkwis, kleurplaten en stickerpuzzels voor de jongsten,...) en in de scholen (lessen over Europa in de 3de graad).

Meer info over Pop-up Europa in Balen

Nieuwsoverzicht
Hendrik Vos / pop-up Europa

Contact

Dienst mondiale samenwerking

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be