Balen trapt 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid af met babbelbanken, babbelvlaggen en gevoelsbuttons

donderdag 12 september 2019
Gezonde gemeente Balen trapt op 1 oktober de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid af met een netwerk van babbelbanken, babbelvlaggen en gevoelsbuttons. Tijdens deze tiendaagse kan je in Balen ook deelnemen aan heel wat veerkrachtige activiteiten. Bekijk hier het volledige programma.

Babbelbanken

Een simpel babbeltje met elkaar slaan, het kan toch zo’n deugd doen. Vroeger kwamen we meer buiten, vandaag zitten we allemaal gekluisterd achter ons tv- of computerscherm. Gewoon even praten met elkaar wordt een uitzondering. Een ‘babbelbank’ is het ideale middel om mensen elkaar te laten ontmoeten.

Op vraag van de werkgroep Gezonde Gemeente Balen zijn alle banken in Balen opgelijst, zodat mensen weten waar ze een praatje kunnen maken met elkaar. Bekijk het volledige overzicht op www.balen.be/babbelbanken of haal het Babbelbank-kaartje af in VC De Kruierie. Bij de start van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid krijgen alle Babbelbanken in Balen een ballon, zodat ze extra goed opvallen. Meteen wordt ook het charter van gezonde gemeente Balen opnieuw ondertekend.

 

Gevoelsbuttons

Een ander initiatief aan het begin van de 10-daagse zijn de gevoelbuttons, die je vanaf 1 oktober kan afhalen in het gemeentehuis, ocmw-huis, VC De Kruierie en Den Travoo. Voel jij je trots, ambetant, zen, bang, enthousiast, gestresst, content, dankbaar,... Neem dan de button die bij jouw gemoedstoestand past en speld hem op. Wedden dat het anderen motiveert om een gesprek over gevoelens aan te gaan?

 

Babbelvlaggen

In Den Travoo zullen er tijdens de middaglunch (op woensdag 2, vrijdag 4, maandag 7 en woensdag 9 oktober van 11u tot 14u30) ook babbelvlaggen beschikbaar zijn. Door zo'n vlag op je tafel te zetten, geef je aan dat je zin hebt om met iemand te babbelen. Gesprekstof verzekerd!

 

 

Veerkrachtige activiteiten

Naast deze acties om het gesprek met elkaar aan te gaan, worden er tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid (1-10 oktober) ook heel wat activiteiten georganiseerd in onze gemeente. Allemaal in het thema ‘Je veerkracht versterken’. Bekijk het programma. Inschrijven voor de activiteiten kan aan de balie van VC De Kruierie of via het e-loket.

Meer info over de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid in Balen

Nieuwsoverzicht
Babbelbank

Contact

Cel Gezondheid

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be