Infosessie over verslaving in al haar vormen (3 okt)

donderdag 12 september 2019
Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid geven drughulpverleners Jan en Andy op donderdag 3 oktober (19u) in het Oud Gemeentehuis een infosessie over verslaving: verslaving aan alcohol, drugs, gamen, gokken, maar ook aan 'sjakossen', schoenen en eten. Gratis, inschrijven niet nodig.

Welke doelgroep willen jullie als drughulpverlener bereiken?

Jan Van Roey en Andy Malfet: “Wij werken zowel met mensen die met verslaving te maken hebben als hun omgeving (partner, familie, vrienden,...). Ook geven we lezingen en delen we ervaringsverhalen (o.a. in scholen) om mensen bewust te maken van de gevaren van een verslaving.”

 

Wat kunnen jullie betekenen voor verslaafden en hun omgeving?

“Wij ontvangen vooral mensen die met bepaalde levenszaken in de knoop zitten en dit denken op te lossen met drugs, alcohol, gokken, gamen,… We proberen hen een helpende hand aan te reiken en samen te bekijken wat hen kan helpen.”

 

Wat kan je zelf doen om van een verslaving af te geraken?

“In eerste plaats niet beschaamd zijn om hulp te vragen. Als je ziek bent, ga je toch ook naar de dokter. Je kan met vragen altijd terecht bij ons, bij hulpverleningsinstanties (Caw, Msoc,…) en bij zelfhulpgroepen (NA, AA,…).”

 

Kan je als vriend, familielid,… een verslaafde helpen?

“Je kan bij ons ook informatie inwinnen over hoe je met een verslaafde of een verslaving moet omgaan. Een verslaafde kan je pas helpen als hij/zij ervoor openstaat. En dat ligt vaak erg moeilijk zolang er nog te veel positieve zaken aan de verslaving verbonden zijn. Daarom is de bewustmaking van de negatieve aspecten zo belangrijk. Als die er nu nog niet zijn, gaan die in de toekomst zeker komen.”

 

Hoe kunnen mensen jullie bereiken?

“Tijdens onze gratis infosessie op donderdag 3 oktober in het Oud Gemeentehuis, maar men kan ook altijd bij ons binnenspringen (Drughulp eerste lijn, Markt 54, Mol) of ons bellen (Jan 0471/70 39 27, Andy 0473/84 47 92) voor info of een afspraak.”

 

Meer info over de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Nieuwsoverzicht
Verslaving

Contact

Cel Gezondheid

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be