Lezing Jeroen Walravens over grenzen verleggen (10 okt)

donderdag 12 september 2019
Drie jaar nadat hij een maand lang in coma had gelegen, beklom Jeroen Walravens de Everest. Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid deelt hij op donderdag 10 oktober om 20u in VC De Kruierie zijn pakkende levensverhaal en vertelt hoe je je grenzen kan verleggen. Tickets: 3 euro in vvk.

Grenzen verleggen

Wat heb jij nodig zodat jouw leven goed zou zijn? Wat is er mogelijk voor jou? En wat staat je op dit moment in de weg? In de pakkende vertelling 'Je bent het al' neemt Jeroen Walravens je mee door zijn persoonlijk verhaal. Om jou te tonen wat je nodig hebt om de volgende stap te nemen. Omdat je geen idee hebt van wat er ligt, achter jouw grenzen. 

 

Verhaal herschrijven

Nadat Jeroen Walravens (1986) ontwaakte uit een maand lange coma met ernstige hersenschade, was hij niemand meer. Nu hij niet meer in staat was om te gaan, staan of spreken, bleek alles wat hij dacht te weten over zichzelf waardeloos. Tijdens een eindeloos verblijf in een revalidatiecentrum, kwam hij oog in oog te staan met wie hij was geworden en hoe zijn leven eruitzag. Hij ontdekte keuze waar hij die voordien nooit zag en besloot zijn verhaal te herschrijven. 

 

Mount Everest

Vanaf dat moment is hij onophoudelijk op zoek naar manieren om de grenzen van onze menselijke vermogens te verleggen. Minder dan drie jaar later bereikte hij Mount Everest. Sinds de publicatie van zijn boek 'Altijd nu' in 2016 staat Jeroen bekend als de jongen die in een diepe coma terechtkwam en ernstige hersenschade opliep. Die zijn kracht vond en op 3 jaar tijd zijn rolstoel achterliet en Mount Everest bereikte. 

 

Vrijheid creëren

"Mijn verhaal is eigenlijk niet belangrijk, ik gebruik het maar om uw aandacht te krijgen. In de woorden van Aldous Huxley: Ervaring is niet wat ons overkomt, maar wat we doen met wat ons overkomt. Het mirakel ligt hem niet in welk bergpad ik opklauterde, maar in de onnoemelijke vrijheid die ik creëerde door mijn leven fundamenteel onder het licht te houden en de ongemakkelijke vragen te durven stellen. Deze vrijheid delen en jou in contact brengen met de kracht die erin schuilt is mijn levensmissie. Om jou te tonen welke mogelijkheden er verborgen liggen achter jouw verhalen. Jouw verhalen over wie je bent en wat er mogelijk is voor jou. Omdat er meer is."

 

Interactieve lezing

Jeroens lezing omvat lessen van veerkracht, identiteit en eigenwaarde, prangende thema's binnen de Geestelijke gezondheidszorg. Het is een interactieve lezing, waarin hij een klein halfuur zal spreken en daarna in interactie gaat met de groep. Afhankelijk van wat er bij hen leeft, kan dit interactieve gedeelte meer dan een uur in beslag nemen.

 

Ticketinfo 

Inschrijven voor deze inspirerende lezing (3 euro in vvk) kan op voorhand aan de balie van VC De Kruierie of via het e-loket.

Meer info over de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

 

Bekijk de trailer van deze lezing:

Nieuwsoverzicht
Jeroen Walraevens (c) take2.cc

Contact

Cel Gezondheid

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be