Gratis borstkankeronderzoek voor vrouwen tussen 50 en 69

vrijdag 27 september 2019
Oktober is de maand van het bevolkingsonderzoek borstkanker. Vrouwen tussen 50 en 69 jaar worden om de twee jaar per brief uitgenodigd voor een gratis screeningsmammografie. Heb je een brief ontvangen? Ga erop in, want bij vroegtijdige opsporing is de kans op volledige genezing groter.

Als je tot de leeftijdsgroep (50 tot en met 69 jaar) behoort, krijg je om de twee jaar van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief om een mammografie te laten nemen. 

 

Wanneer krijg ik mijn brief?

Wil je weten wanneer je een uitnodiging voor een screeningsmammografie in de brievenbus mag verwachten? Dat kan door via het gratis software-systeem ‘Patient Health Viewer’ gegevens over de bevolkingsonderzoeken te raadplegen. Download het programma via www.bevolkingsonderzoek.be. Je hebt een eID, kaartlezer en je pincode nodig.

 

Waarom laten onderzoeken?

Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen borstkanker. Sinds 2001 moedigt de Vlaamse overheid met dit Bevolkingsonderzoek vrouwen van 50 tot en met 69 jaar aan om elke twee jaar een screeningsmammografie te laten nemen. Een screeningsmammografie kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt.

Borstkanker kan al in een vroeg stadium worden ontdekt. Doordat de ziekte vroeger wordt vastgesteld, kunnen verwikkelingen of een zwaardere behandeling worden vermeden en is de kans op volledige genezing groter.

 

Weet jij voldoende over borstkanker en het onderzoek?

Je kan je kennis over borstkanker en het bevolkingsonderzoek testen op één van deze informatieve quizzen:
• op de website van het bevolkingsonderzoek
• op de website van Pink Ribbon

 

Heb je vragen?

Heb je vragen over je persoonlijke medische situatie, neem contact op met je huisarts of gynaecoloog. 

Meer weten over het bevolkingsonderzoek zelf? Bel dan gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op 0800/60 160 (9u-12u en 13u-16u), stuur een e-mail naar info@bevolkingsonderzoek.be, of surf naar www.bevolkingsonderzoek.be/borstkanker.

Of bekijk dit filmpje:

 

(bron: Logo Kempen)

Nieuwsoverzicht
Bevolkingsonderzoek Borstkanker

Contact

Cel Gezondheid

Open vandaag: 10u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be