Werk jij mee aan de boerenbelevingsmarkt?

maandag 02 september 2019
Binnenkort start aan jeugdcentrum Biesakker een overdekte boerenbelevingsmarkt (elke vrijdag 15u-19u). Wil jij meehelpen als vrijwilliger, in ruil voor een vergoeding? Geef dan een seintje (svoet@ons.be of 0477/70 95 61).

Boerenbelevingsmarkt

Op deze wekelijkse lokaalmarkt koop je kraakverse producten, recht van de boer: zuivel, groenten, fruit, vlees, aardappelen, bloem en granen,... Naast de kwalitatieve producten staat beleving centraal op de markt. Zo vinden er regelmatig  kookdemo’s of kookworkshops met producten van de markt plaats, is er een kinderatelier en een bar met regionale dranken.

Plattelandsproject aFAIRlokal

De start van de markt past in het plattelandsproject 'aFAIRlokal'. Een 'aFAIRlokal' is een ontmoetingsplaats waar mensen samen komen rond lokale voeding en deeleconomie. Op termijn vinden er op de marktplaats ook duurzame en sociale deelinitiatieven plaats. Dit project wordt gefinancierd met de steun van ELFPO (het Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling) en met de steun van het gemeentebestuur van Balen. 

 

Zet jij als vrijwilliger mee jouw schouders onder dit project?

Ben jij ook gebeten door de korte keten of het delen, pimpen,... van producten? Ben je graag onder de mensen? En kan je je op regelmatige basis vrijmaken op vrijdag tussen 15u en 19u?  Meld je dan aan als vrijwilliger voor de organisatie van de markt, de bar en het kinderatelier! Je kan hiervoor rekenen op een vrijwilligersvergoeding van 5 euro per uur.

Heb je interesse? Laat Stefaan Voet weten wat voor jou haalbaar is (elke week, 1 keer per maand, af en toe,...) via svoet@ons.be of 0477/70 95 61.

Meer info over de boerenbelevingsmarkt in de flyer via 'downloads' hieronder.

Nieuwsoverzicht
Boerenbelevingsmarkt

Contact

Cultuurdienst

Open vandaag: 10u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be