Scholennieuws: Werk mee aan de leesgoesting van je kleuters

dinsdag 27 augustus 2019
Het prikkelen en ontwikkelen van ‘leesgoesting’ op prille leeftijd is zo belangrijk. Daarom kan iedere kleuterleerkracht (in wording) hiervoor steun vinden bij de Bib in de vorm van Rode Draadboxen, kleuterpakketbedeling en rondleidingen in de Bib.

1. Rode Draadboxen

Dit is een aanbod met diverse totaalpakketten om te werken rond bepaalde boekjes of thema’s mét tips, ideeën en suggesties om te doen in de klas. De boxen zijn eenvoudig te reserveren via het e-loket. Meer info over de specifieke inhoud en onderwerpen van deze boxen vind je eveneens online via deze link.

2. Kleuterpakket-bedeling

Onze Bib levert bij alle kleuterklassen standaard 5x per jaar vers leesvoer op de plank. Dit wordt ‘aan huis bezorgd’ op vooraf vastgelegde data. De eerste verdeelrondes zijn reeds gepland op:

  • Dinsdag 10 september voor de scholen Centrum, ’t Klepperke, De Puzzel Schoor, Curieuzeneuzen
  • Donderdag 12 sep voor de scholen De, De Twinkeling Hulsen, De Bijenkorf Rosselaar, Klavertje 4 te Olmen en Stotert.
  • Vrijdag 13 september voor de scholen Wezel, Wezel Sportlaan, De Puzzel Gerheide, De Puzzel Vennen en Rijsberg De Bosmier.
    De Bib levert tijdens deze bedelingsrondes ook voor de 1e leerjaren telkens een boekenpakket totdat ze op uitleen gaan in de Bib (jan/feb).

Rondleiding in de bib voor de 3e kleuterklasjes

Kleuters worden alvast wat ‘gewapend’ tegen dat ze met eerste leerjaar naar de Bib op uitleen komen. Ze krijgen op een speelse wijze al wat uitleenkennis, oriëntatie en uitrusting mee om een vliegende start te maken als ‘eerste lezertje’. Vraag tijdig je rondleiding aan via deze link https://docs.google.com/spreadsheets/d/1U69KYJuwooCo8OdF2VVkxy6EAlSQiJcbwy0QRlr8rtY/edit?usp=sharing), want de data zijn beperkt.  Aandachtspuntje: de school staat voor dit bezoek zelf in voor het transport van en naar de Bib.

Nieuwsoverzicht
rondleiding bib

Contact

de Bib van Balen

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus