logo print  logo ocmw print

Afficheren huurprijs verplicht

woensdag 21 augustus 2019
Een verhuurder van een woning of appartement is wettelijk verplicht om de gevraagde huurprijs (en de eventuele gemeenschappelijke kosten en soms ook EPC) te vermelden in elke publieke mededeling, dus ook op de ‘te huur’-affiches. Zo wil de overheid de huurder beschermen tegen onverwachte kosten.

Huurprijs en gemeenschappelijke kosten

Deze verplichting houdt in dat de huurprijs vermeld moet worden in advertenties op internet (bv. op een immobiliënwebsite). Ook wie een ‘te huur’-affiche voor het raam hangt, moet hierop de huurprijs vermelden. Als er gemeenschappelijke kosten zijn (bv. bij een appartement), moeten die eveneens vermeld worden. Je kan zo’n voorbeeldaffiche hieronder downloaden.

EPC-score

Wie zijn woning verhuurt, moet aan de huurder een EPC-attest overhandigen. Dit attest bevat informatie over de energiescore van de woning. Hierdoor krijgt de toekomstige bewoner een beeld van de energiezuinigheid van de woning.

Het vermelden van de EPC-score is verplicht bij bekendmakingen in etalages van de makelaar of op affiches voor openbare verkopen. Ook in advertenties in folders, kranten of online moet de EPC-score vermeld worden. Op raamaffiches of borden aan de woongelegenheid is de vermelding van de EPC-score enkel verplicht als er extra informatie in opgenomen is over de woonindeling (bv. het aantal slaapkamers).

Info: Dienst wonen, Mireille Vansweevelt, 014/74 40 83, wonen@balen.be

Nieuwsoverzicht
'te huur'-affiche

Contact

Bouwdienst - ruimtelijke ordening

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 80
e-mail
bouwdienst@balen.be
Naar top