Nu ook blauwalgen in kanaal naar Beverlo

maandag 12 augustus 2019
Er zijn nu ook blauwalgen aangetroffen in het kanaal naar Beverlo, meer bepaald in het stuk tussen de aansluiting met het kanaal Bocholt-Herentals en de ophaalbrug van Nyrstar. Omdat blauwalgen gezondheidsrisico’s inhouden voor mens en dier, geldt er vanaf nu een oppomp- en (zachte) recreatieverbod.

Het oppompverbod houdt in dat er binnen een straal van 100 meter rond de blauwalgendrijflaag geen kanaalwater opgepompt mag worden voor het besproeien van landbouwgewassen en voor drinkwater voor vee.

Door het verbod op elke vorm van zachte recreatie binnen een straal van 100 meter rond de blauwalgendrijflaag, is kajakken of kanovaren, vissen, waterski, wakeboarden,… er verboden. Pleziervaart is wel toegelaten. Zwemmen in kanalen is en blijft als steeds absoluut verboden. Laat ook honden er niet drinken of zwemmen.

Hieronder bij 'downloads' vind je het volledige politiebesluit en vragen & antwoorden hierbij.

Meer info over gezondheidsrisico's van blauwalgen voor mens en dier

 

Meld blauwalgen 

Als je zelf ergens blauwalgen aantreft, gelieve dit direct te melden aan de milieudienst, bij voorkeur met foto. Je kan dit doen via dit e-formulier 'melding blauwalgen'. Vermeld zeker ook het tijdstip waarop je het hebt vastgesteld en beschrijf de locatie zo duidelijk mogelijk. 

Meer info over het melden van blauwalgen

 

Nieuwsoverzicht
Blauwalg (c) Waterschap Aa en Maas

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be