Nu ook blauwalgen in kanaal Dessel-Kwaadmechelen

maandag 02 september 2019
Nadat eerder al blauwalgen werden aangetroffen in het Kanaal naar Beverlo, zijn er nu ook vastgesteld in het kanaal Dessel-Kwaadmechelen. Omdat dit gezondheidsrisico’s inhoudt voor mens en dier, geldt er een oppomp- en recreatieverbod. Laat uw hond er ook niet zwemmen.

Het oppompverbod houdt in dat er binnen een straal van 100 meter rond de blauwalgendrijflaag geen kanaalwater opgepompt mag worden voor het besproeien van landbouwgewassen en voor drinkwater voor vee.

Door het verbod op elke vorm van zachte recreatie binnen een straal van 100 meter rond de blauwalgendrijflaag, is vissen, kajakken of kanovaren, waterski, wakeboarden,… er verboden. Pleziervaart is wel toegelaten.

Zwemmen in kanalen is en blijft als steeds absoluut verboden. Laat ook honden er niet drinken of zwemmen, want ook zij kunnen ernstig ziek worden van deze toxische bacterie.

Hieronder bij 'downloads' vind je het volledige politiebesluit en vragen & antwoorden hierbij.

Meer info over gezondheidsrisico's van blauwalgen voor mens en dier

 

Meld blauwalgen 

Als je zelf ergens blauwalgen aantreft, gelieve dit direct te melden aan de milieudienst, bij voorkeur met foto. Je kan dit doen via dit e-formulier 'melding blauwalgen'. Vermeld zeker ook het tijdstip waarop je het hebt vastgesteld en beschrijf de locatie zo duidelijk mogelijk. 

Meer info over het melden van blauwalgen

Nieuwsoverzicht
Blauwalg (c) Waterschap Aa en Maas

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be