logo print  logo ocmw print

Pop-up Europa in Balen (20 sep-27 okt)

donderdag 08 augustus 2019
Van 20 september t.e.m. 27 oktober komt Europa naar Balen. Pop-up Europa is een initiatief van de provincie Antwerpen om Europa dichter bij de burger te brengen. Bekijk hier het volledige overzicht van activiteiten die de provincie samen met de gemeente Balen organiseert in die periode.

Doorlopend

  • Tentoonstelling over projecten in Balen met Europese steun
  • Kraslotenactie voor bezoekers Kruierie en gemeentehuis
  • interactieve tentoonstelling, Europaboekenkwis, kleurplaten en stickerpuzzels voor de jongsten in de Bib
  • Lessen over Europa in de 3de graad van de Balense scholen

 

Vrijdag 20 september: lezing ‘Hoe Europa ons leven beïnvloedt’

Professor Hendrik Vos is hoogleraar aan de Universiteit van Gent (Politieke Wetenschappen en EU studies) en geeft regelmatig als deskundige in de journaals duiding bij Europese aangelegenheden. Hij zal op vrijdag 20 september om 19u30 in VC De Kruierie een lezing geven over hoe Europa ons dagelijks leven beïnvloedt. Er is ook een expo over de Balense realisaties met Europese subsidies. Ter gelegenheid van de Week van de Duurzame Gemeente wordt de tweede reeks Duurzame Helden in de bloemetjes gezet. Gedeputeerde van Europese samenwerking Kathleen Helsen zal aanwezig zijn om de pop-up te openen.

 

Maandag 23, woensdag 25 en vrijdag 27 september (11u-14u30): Europese week in Den Travoo

 

Zondag 29 september: Fiesta Mundial

EU-stand en voorstelling Duurzame Helden.

 

Vrijdag 4 oktober (20u): filmavond ‘Woman at War’

Een vrouw van middelbare leeftijd gaat de strijd aan met de aluminiumindustrie in deze eigenzinnige politieke komedie met een muzikale twist. Ecoterrorisme was nog nooit zo plezant. Winnaar LUX filmprijs 2018 en genomineerd voor de European Film Awards 2019 (beste actrice). Gratis tickets vooraf aan balie Kruierie.

 

Zondag 6 oktober (14u): FairTrade-natuurwandeling Life+

Een natuurgids vertelt over het EU Life+ herstelproject van landduinen, heide en inheemse loofbossen op de Keiheuvel, met onderweg ook gedichten door Rik Van Braband en Anke Van Eeckeren uit haar geluksboekje. Met Europa-standje met fairtrade en lokale proevertjes.

 

Zaterdag 12 oktober (19u30): Noche del Mundo met o.a. Jan Leyers

Sfeervolle, warme zuiderse avond met Jan Leyers over zijn boek en tv-reeks ‘Allah in Europa’, terugkeerverhalen door Balenaars die aan de slag gingen in de wereld (Hannelore in Suriname en Nathalie in Zuid-Afrika), het Erasmus+ project van basisschool De Bosmier en ervaringen van Balense Erasmusstudenten.

 

Zaterdag 19 oktober (10u-16u): Verwendag in de Bib

Met Rad van Fortuin, muziek door Louis Burrows (UK), sprookjesvertelster Kristine Marteleur (10u30), Arcade Games (digitale week), boekenquiz voor volwassenen, Europese FairTradeproevertjes en aanbod Balense deelkistjes.

 

Zaterdag 26 oktober (20u): a-capellaconcert D-Base

Een wervelende show vol tophits en meezingers, doorspekt met de nodige humor en zelfspot door de Belgische a-capellagroep D-Base. Vvk 10 euro (Kruierie), kassa 12 euro. Org. Roemeniëkomitee, t.v.v. Ladesti

 

Zondag 27 oktober (8u30-11u): FairTrade ontbijtbuffet

Geniet in PC Centrum genieten van een gevarieerd ontbijtbuffet met producten van eerlijke wereldhandel en uit eigen streek. Tickets in VC De Kruierie: 12+ 15 euro, 3-11 jaar 7 euro en -3 jaar gratis. T.v.v. projecten van Balenaars in het Zuiden. Met prijsuitreiking van kraslotenactie.

 

Meer info over Pop-up Europa in Balen

Nieuwsoverzicht
Pop-up Europa in Balen

Contact

Dienst mondiale samenwerking

Open vandaag: 10u - 17u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top