Fundels: digitale kinderboeken, ideaal voor op vakantie of in de auto

vrijdag 19 juli 2019
Fundels zijn digitale kinderboeken: prentenboeken voor kleuters of (AVI-)leesboekjes voor jonge lezers (6 tot 10 jaar). Bib-leden kunnen gratis Fundels downloaden via 'Mijn Bibliotheek' voor op hun tablet of smartphone, en ook offline gebruiken. Ideaal voor vakantie, op reis of in de auto.

Ideaal om leesvaardigheid op peil te houden tijdens de vakantie

Fundels zijn digitale kinderboeken met animatiefilmpjes, educatieve spelletjes en oefeningen. Deze digitale, interactieve kinderboeken vormen een mooie aanvulling op de fysieke boekencollectie van de Bib. Voor kleuters (van 3 tot 7 jaar) bestaat er een aanbod Fundels prentenboeken (met voorleesfunctie). Voor beginnende lezertjes (6 tot 10 jaar) hebben we AVI-genormeerde en andere leesboekjes, om te oefenen op algemene leesvaardigheden, technisch lezen en begrijpend lezen. Ideaal dus om de leesvaardigheid tijdens de vakantie op peil te houden. 

 

Gratis downloaden, 12 extra ontleningen tijdens zomervakantie 

Je kan de Fundels bekijken op een tablet in de Bib. Maar leden van de Bib van Balen mogen via 'Mijn Bibliotheek' doorheen het jaar 7 gratis Fundels ontlenen die ze gedurende 4 weken (per Fundel) voor thuisgebruik via een eigen apparaat, waar en wanneer ze maar willen kunnen gebruiken. In de vakantieperiodes komen daar wekelijks 2 extra ontleningen bij, met een maximum van 12 extra ontleningen in de zomervakantie. De extra Fundels kunnen tijdens de vakantie gebruikt worden, met een maximale uitleenperiode van 4 weken per Fundel. De geleende titels kunnen ook offline geraadpleegd worden, waardoor je ze ook op vakantie of op weekendjes weg of in de auto kan lezen.

 

Meer info over de Fundels in de Bib van Balen.

Nieuwsoverzicht
Fundels zomer

Contact

de Bib van Balen

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus