Schoolstraat Olmen 3 weken dicht vanaf 6 augustus

vrijdag 19 juli 2019
Vanaf dinsdag 6 augustus gaat de Schoolstraat in Olmen een drietal weken dicht voor de aanleg van een nieuwe verkeersdrempel ter hoogte van de school, ter vervanging van de huidige. De uitvoering is in beton waardoor er een uithardingsperiode is van 3 weken tot eind augustus. Volg de omleiding.

Voor de veiligheid van de schoolkinderen

De huidige drempel was aan vervanging toe, nadat het door een landbouwvoertuig beschadigd werd. Er is gezocht naar een meer duurzame oplossing, vandaar de uitvoering in beton. De Schoolstraat is een drukke doorgangsweg, waarbij auto's zich spijtig genoeg niet altijd aan de snelheidslimieten houden. Daarom is het behoud van de drempel noodzakelijk voor de verkeersveiligheid van de schoolgaande kinderen.

 

3 weken uitharden van beton

Men zal beginnen met het uitbreken van de huidige drempel. Vervolgens legt men de fundering voor de nieuwe drempel en dan kan men het beton gieten. Daarna start de uithardingsperiode van 3 weken. Op deze manier zal de weg terug open zijn voor alle verkeer tegen de start van het nieuwe schooljaar. Op deze manier zijn de schoolkinderen weer beveiligd tegen het onaangepaste rijgedrag van sommige automobilisten aan de schoolomgeving.

 

Kleine plaatselijke omleiding

Het verkeer komende uit de richting van Hoolst (noorden) wordt omgeleid via De Lei, Polderstraat en Meerhoutsebaan. Het verkeer komende uit de richting van Ham (zuiden) volgt de Kerkhofstraat, Berkenlaan en Broekstraat.

Opgelet: hierbij is de Kerkhofstraat tussen de Schoolstraat en de Berkenlaan tijdelijk een eenrichtingsstraat. Je kan vanuit de Kerkhofstraat niet meer tot aan de Schoolstraat rijden. Je volgt dan de plaatselijke omleiding via de Berkenlaan en de Broekstraat. 

Nieuwsoverzicht
Schoolstraat Olmen 2014

Contact

Dienst openbare werken (wegenwerken)

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 70
e-mail
wegenwerken@balen.be