7 arbeidsovertredingen vastgesteld bij controle op tewerkstelling

woensdag 03 juli 2019

Op zondag 30 juni controleerde de lokale politie Balen-Dessel-Mol in samenwerking met de Vlaamse Sociale Inspectie, Arbeidsinspectie, RSZ Inspectie, de Rijksdienst Voor Arbeidsvoorziening (RVA) en de Dienst Vreemdelingenzaken tussen 16u en 21u30 tien horecazaken in de politiezone in het kader van arbeidsovertredingen. In totaal werden 6 processen verbaal opgesteld en wordt 1 dossier overgemaakt aan de dienst geschillen van de RVA.

De controleurs van de verschillende inspectiediensten controleerden tijdens de actie op zwartwerk en tewerkstelling van illegalen. De inspecteurs van politie bogen zich over het nazicht van persoonsgegevens en eventuele verblijfsvergunningen.

Bij 4 zaken bleken in totaal 9 werknemers niet correct te zijn aangegeven. Deze mogen zich verwachten aan een boete. Er wordt 1 proces-verbaal opgesteld voor illegale tewerkstelling, 1 proces-verbaal voor kinderarbeid en 1 dossier werkloosheid zal overgemaakt worden aan de Dienst Geschillen van de RVA. Verder werd nog één persoon aangetroffen die illegaal in het land verbleef. Deze zal overgebracht worden naar een gesloten instelling.

Nieuwsoverzicht

Contact

Wijkkantoor politie

Open vandaag: 9u - 12u
adres
Steegstraat 202490 Balen
tel.
014/333 770
e-mail
wijkbalen@politiebalendesselmol.be