Gemeente Balen Gemeente Balen

Stormschade opgelopen? Verwittig verzekering én gemeente

vrijdag 14 juni 2019
Heb jij de voorbije dagen stormschade opgelopen? Ga dan langs bij je verzekeringsagent en meld dit ook bij de gemeente voor 1 augustus. Het is belangrijk dat we een overzicht hebben van alle schade in Balen om een aanvraag in te dienen bij het Rampenfonds om het stormweer te laten erkennen als ramp.

Eerst langs de verzekering

Als je stormschade hebt opgelopen, ga je best eerst langs bij je verzekeringsagent. Documenteer uitvoerig de schade (oplijsting, beschrijving en foto's van de schade, aankoopfacturen, offertes van de herstellingswerken,...).

 

Melden bij de gemeente

Doe vóór 1 augustus ook een melding van de opgelopen schade bij de dienst veiligheid. Dit kan makkelijk via het e-loket, of aan de balie van het gemeentehuis (geef een korte beschrijving van de opgelopen schade (liefst met foto's), een eerste schatting van de financiële schade en je contactgegevens).


De gemeente krijgt zo een idee van de totale schade op ons grondgebied. Door al deze meldingen te bundelen, kunnen we een dossier aanmaken om een aanvraag in te dienen bij het Rampenfonds om het stormweer te laten erkennen als ramp. Zo kunnen goederen die niet verzekerbaar zijn bij een gewone brandverzekering, ook vergoed worden. 

 

Houd bewijsstukken bij

Momenteel kan je nog géén individuele aanvraag tot schadevergoeding door het Rampenfonds indienen. Dit kan pas nadat het stormweer daadwerkelijk erkend wordt als ramp. We houden je via de gemeentelijke communicatiekanalen op de hoogte als dit het geval is en hoe je dan een schadevergoeding kan aanvragen. Houd hiervoor alle bewijsstukken goed bij.

Nieuwsoverzicht
Stormschade

Contact

Veiligheid

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 58
e-mail
veiligheid@balen.be