logo print  logo ocmw print

Balense scholen beloond voor acties tegen zwerfvuil

donderdag 06 juni 2019
Drie Balense scholen (De Puzzel Schoor, ’t Graantje en curieuzeneuzen) hebben een cheque gekregen als beloning voor hun strijd tegen zwerfvuil en sluikstort (zie foto's onderaan). Scholen, verenigingen of groepen die volgend schooljaar ook willen deelnemen aan Operatie Proper, kunnen nu inschrijven.

Bekijk de foto's van de overhandiging van de cheques hieronder bij 'downloads' of via: Facebook / website

 

Operatie Proper

Operatie Proper is een beloningssysteem van Mooimakers om scholen, groepen en verenigingen een duwtje in de rug geven om een structureel en duurzaam engagement op te nemen voor een propere omgeving. Door een paar vastgelegde uitdagingen (zoals het regelmatig opruimen van hun eigen terreinen en de directe omgeving) aan te gaan en zelf gekozen acties toe te voegen, konden scholen tot 1.500 euro en verenigingen tot 1.125 euro verdienen bij engagement voor een heel schooljaar.

 

Balense scholen en verenigingen

Dit schooljaar namen drie Balense scholen deel aan Operatie Proper. De Puzzel Schoor, ’t Graantje en curieuzeneuzen kregen ondertussen al een cheque overhandigd als beloning voor hun inspanningen. De cheque voor de Balense verenigingen die deelnamen, volgt binnenkort.

 

Succes in de Kempen

Operatie Proper mag een succes genoemd worden in heel de Kempen. Dit schooljaar trokken er in totaal 13.646 geëngageerde deelnemers in 11 verenigingen, 27 lagere en 10 secundaire scholen in 25 gemeenten ten strijde tegen zwerfvuil en sluikstort. Dat verdient een beloning van 37.350 euro.

 

Zelf ook deelnemen?

Wil jij in het schooljaar 2019-2020 ook deelnemen met je school, vereniging of buren? Schrijf je dan in via www.mooimakers.be/operatie-proper. Of vraag meer info via mooimakers@iok.be of 014/57 10 39.

Nieuwsoverzicht
Operatie Proper

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be
Naar top