Gemeente Balen Gemeente Balen

Scholennieuws: Zit in jouw klas dé afgevaardigde voor de kinderklimaattop?

woensdag 05 juni 2019
De gemeente zoekt een leerling uit het 5de leerjaar om deel te nemen aan de kinderklimaattops op 26 juni en 18 september in de namiddag. Heb jij in jouw klas een pientere leerling die hiervoor in aanmerking zou komen? Geef de naam dan door vóór 19 juni via www.iok.be/kinderklimaattop.

Brief aan burgemeester met oproep naar een afgevaardigde:

Beste burgemeester,

Op woensdag 15 mei kwamen 25 kinderen van de verschillende Kempense gemeenten samen voor de eerste kinderklimaattop. De eerste bijeenkomst stond voornamelijk in het teken van een kennismaking en een eerste brainstorm over klimaat gerelateerde topics (energie, wonen, mobiliteit, voeding, groen…).


Jammer genoeg was er vanuit uw gemeente nog geen afvaardiging op deze kinderklimaattop. Mogen we u vragen om tegen de volgende bijeenkomst, op woensdag 26 juni van 14 uur tot 16.30 uur, alsnog een afgevaardigde te zoeken? Op deze bijeenkomst zullen de kinderen concrete aanbevelingen formuleren voor een duurzame Kempen.


Daarnaast plannen we een derde bijeenkomst om de toekomststoel vorm te geven. Deze bijeenkomst gaat door op woensdag 18 september bij Kringwinkel Turnhout of woensdag 25 september bij Kringwinkel Geel, beide van 14 uur tot 16.30 uur.


De ideeën van de kinderen worden voorgesteld op de lancering van Kempen2030 op 11 oktober.

Er wordt gecommuniceerd over de kinderklimaattops via verschillende kanalen (Kempen2030-krant, Kempen2030-website, Kempen2030-Facebook en Twitter, IOK-Infomagazine, Youtube…).

Daarnaast wordt ook een persbericht uitgestuurd over de kinderklimaattops en de lancering van Kempen2030 in het najaar.

 

Een belangrijk aandachtspunt is dat de ouders van de gekozen leerling de nodige GDPR-toestemming geven in functie van communicatie.

We zijn concreet op zoek naar een leerling uit het 4de of 5de leerjaar van de lagere school om uw gemeente te vertegenwoordigen op de volgende kinderklimaattop op 26 juni en de bijeenkomst in de Kringwinkel.


Kan u uiterlijk 19 juni via www.iok.be/kinderklimaattop de naam van de leerling alsook de contactgegevens van de ouders doorgeven. Verdere communicatie over het initiatief verloopt rechtstreeks met de gekozen leerlingen en ouders, alsook via de klas- of kinderraad.

 

Met vriendelijke groet,

 

Ellen Leys

Stafmedewerker duurzaamheidsteam IOK

Antwerpseweg 1 in 2440 Geel

T 014 56 45 15 F 014 57 10 31

ellen.leys@iok.be

www.iok.be

www.kempen2020.be

Nieuwsoverzicht