logo print  logo ocmw print

Uitbreiding PMD-zak pas vanaf 2021 in Kempen

maandag 03 juni 2019
Deze week verschenen in de media berichten over de uitbreiding van de PMD-zak voor alle verpakkingen in bepaalde Vlaamse steden en gemeenten dit voorjaar. In de Kempense gemeenten wordt deze uitbreiding pas vanaf 2021 ingevoerd. Tot dan blijven de sorteerregels voor PMD bij ons ongewijzigd.

Probleem: gemiddeld 15 kg niet-gerecycleerde plastic

Via de blauwe PMD-zak wordt een groot deel van de huishoudelijke verpakkingen ingezameld. Toch zitten er jaarlijks in de huisvuilzak van de Vlaming nog ongeveer 15 kg plastics die niet gerecycleerd worden. Een groot deel ervan zijn verpakkingen die mits extra inspanningen toch een tweede leven kunnen krijgen.

 

Oplossing: uitbreiding PMD-zak

Daarom besliste de Vlaamse regering midden 2018 voor een uitbreiding van de PMD-zak. Dat betekent dat alle verpakkingen in die zak ingezameld mogen worden.

 

In de Kempen pas vanaf 2021

Deze uitbreiding van de PMD-zak wordt in fases ingevoerd. De eerste Vlaamse steden en gemeenten starten vanaf dit voorjaar. In de planning voor deze uitbreiding van de PMD-zak komen de Kempense gemeenten als laatste aan bod. Dit komt door de gefaseerde opstart van nieuwe sorteerinstallaties.

 

Ongewijzigde sorteerregels

In afwachting daarvan blijven de sorteerregels voor PMD ongewijzigd en mogen enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons in de blauwe zak.

Nieuwsoverzicht
PMD

Contact

Milieudienst

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be
Naar top