Gemeente Balen Gemeente Balen

Asfaltering fase 2 N136 (Postelweg) op di 28 en wo 29 mei

vrijdag 24 mei 2019
Als de weersomstandigheden meezitten, zijn er vanaf dinsdagmiddag 28 mei (12u) tot woensdagnamiddag 29 mei asfalteringswerken in fase 2 van de N136 (Postelweg). De weg blijft hierna een werfzone, enkel toegankelijk voor bewoners. Vermoedelijk vanaf half juni kan alle verkeer terug door.

Dinsdag 28 mei (12u): kleeflaag

De Postelweg (tussen kruispunt Wezelbaan en Ring) wordt vanaf dinsdagmiddag 28 mei (12u) afgesloten voor alle verkeer. De aannemer start dan met het aanbrengen van de kleeflaag. Rijd niet over deze kleeflaag, want het kan je voertuig beschadigen: het goedje blijft aan de banden kleven en kan opspatten tegen het carrosseriewerk. Buurtbewoners plaatsen hun auto dus best buiten de werkzone.

 

Dinsdag 28 mei (18u): toplaag asfalt

Omdat de kleeflaag chemisch dient te hechten aan de bestaande onderlaag, zal er vervolgens enige tijd geen activiteit te zien zijn op de werf. Rond 18u start de aannemer met het aanbrengen van de toplaag van het asfalt ter hoogte van de Ring in de richting van de Wezelbaan. Er zal de ganse nacht verder geasfalteerd worden tot deze zone klaar is, vermoedelijk rond 6u 's morgens. De asfaltering gebeurt ’s nachts omwille van de aanwerking ter hoogte van de spoorweg. Het treinverkeer dient hiervoor stilgelegd te worden voor een bepaalde periode.

 

Woensdag 29 mei (7u): belijning

Woensdag 29 mei om 7u starten de belijningswerken.

 

Woensdag 29 mei (latere namiddag): open voor plaatselijk verkeer, niét voor doorgaand verkeer

Na het uitdrogen zal de weg in de latere namiddag terug opengesteld worden voor plaatselijk verkeer. De Postelweg blijft evenwel nog een tijdje een werfzone die niét toegankelijk is voor doorgaand verkeer. De aannemer moet immers nog inritten afwerken en grachten aanwerken, met zwenkende kranen, machines en obstakels op de rijbaan.

 

Half juni: open voor alle verkeer

Oorspronkelijk was voorzien om het volledige traject klaar te hebben en open te stellen voor alle verkeer tegen het bouwverlof. Dit wordt waarschijnlijk vervroegd naar half juni. Als de aannemer ongehinderd kan blijven doorwerken, gaat de weg mogelijk zelfs al vroeger terug open.

 

Data onder voorbehoud

Al deze data zijn onder voorbehoud van de weersomstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

 

Meer info:

Alle info over dit project op www.balen.be/wegenwerken.

Bekijk hier het algemeen overzicht van de werken N136

Nieuwsoverzicht
Werken N136 - fase 2

Contact

Dienst openbare werken (wegenwerken)

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 70
e-mail
wegenwerken@balen.be