Oproep naar getuigen van diefstal wildspiegels

dinsdag 07 mei 2019

Afgelopen weekend werd in Hulsen de diefstal en vernieling van een tiental wildspiegels vastgesteld. De gemeente Balen kocht via de Milieuraad 400 wildspiegels aan om aanrijdingen met overstekend wild (hoofdzakelijk reeën) te voorkomen. 

De jachtvereniging die onlangs een 80-tal van die wildspiegels in Hulsen had geïnstalleerd, ontdekte afgelopen weekend dat er enkele wildspiegels waren verdwenen en vernield. Allemaal langs de straten Grees en Savel, op plaatsen waar geen huizen staan.  

 

Getuigen gezocht

Als je afgelopen weekend iets verdachts gezien hebt langs Grees of Savel, gelieve dit dan te melden bij de politie op het nummer 014/333 700.

 

Om aanrijdingen met reeën te voorkomen

De wildspiegels komen zowel het dierenwelzijn als de verkeersveiligheid ten goede. In deze periode van het jaar is het risico op ongelukken met overstekende reeën groot. Omdat er nieuwe jongen worden geboren, worden de jongen van vorig jaar verstoten. Die zoeken dan een nieuw territorium waardoor ze vaak de weg oversteken. Dat gebeurt vooral 's morgens en 's avonds bij schemerlicht. De spiegels reflecteren het licht uit de koplampen richting bos. De reeën schrikken van dat licht en staan stil tot het weer donker is. Zo kunnen aanrijdingen voorkomen worden. 

Nieuwsoverzicht