logo print  logo ocmw print

Nieuwe website verzamelt huisartsen zonder patiëntenstop

donderdag 09 mei 2019

Nieuwe inwoners of patiënten in de Kempen die om één of andere reden een huisarts zoeken, kunnen vanaf nu terecht op www.ikzoekeenhuisarts.be. Die website brengt overzichtelijk in kaart welke huisartsen nog ruimte hebben voor nieuwe patiënten.

Bijna overal in Vlaanderen kampen ze met een huisartsentekort, dit is in de Kempen niet anders. De huisartsenverenigingen Zuiderkempen (VHKZ vzw) en regio Turnhout  (HVRT vzw) pakken dit probleem aan. Huisartsen die nog voldoende ruimte hebben voor nieuwe patiënten zijn nu - volgens locatie - terug te vinden op een duidelijke, overzichtelijke, toegankelijke en gebruiksvriendelijke website.

De website www.ikzoekeenhuisarts.be groepeert de nog beschikbare huisartsen in een straal van 3 tot 5 km rond de woonplaats van de patiënt. Er wordt wel gevraagd om een huisarts te kiezen binnen de eigen gemeente. Dagelijks worden de gegevens van de huisartsen geüpdatet.

 

Globaal Medisch Dossier

De initiatiefnemers willen met deze website ook het Globaal Medisch Dossier (GMD) nog eens onder de aandacht brengen. Dit is een elektronisch dossier dat de huisarts bewaart en na elke medische raadpleging aanvult. Uit onderzoek blijkt dat patiënten met een vaste huisarts beter opgevolgd worden en meer aan preventie doen. Het doel van zo’n GMD is een betere individuele begeleiding en een betere samenwerking tussen zorgverleners. Dit is enkel mogelijk wanneer je een vaste dokter hebt en niet hoeft te hoppen tussen verschillende huisartspraktijken.

Nieuwsoverzicht
Naar top