logo print  logo ocmw print

Nostalgische wandeling maakt dé Balense plaatsjes van weleer weer springlevend

zaterdag 18 mei 2019
Op de nostalgische wandelroute ‘Wèt ’t nog?!’ kan je Balen-Centrum (her)ontdekken. Via de gratis ErfgoedApp krijg je onderweg leuke verhalen en historische beelden en geluiden mee, die vele herinneringen zullen oproepen. Dat maakt de wandeling ook uiterst geschikt voor personen met dementie.

Anderhalf uur wandelplezier voor jong én oud

Erfgoed Balen werkte deze ontspannende wandeling uit voor iedereen – jong én oud – in samenwerking met de Balense rusthuizen, Seniorenraad en Toerisme Balen. Vertrekkende vanuit VC De Kruierie ontdek je op deze route van 3 km dé plaatsjes van toen in het Centrum van Balen, goed voor ongeveer anderhalf uur wandelplezier.

 

Extraatjes via ErfgoedApp

Met de ErfgoedApp – een gratis App voor smartphones – ga je op stap wanneer jij dat wil, individueel of in groep. De app geeft onderweg leuke verhalen, historische foto’s en zelfs geluidsfragmenten of filmpjes mee en maakt de vergeten plaatsjes van weleer opnieuw springlevend. Die verschillende prikkels zullen ongetwijfeld vele herinneringen en verhalen doen boven komen...

 

Uiterst geschikt voor personen met dementie

De route is niet alleen inhoudelijk echt de moeite waard, maar ook oudervriendelijk en rolstoeltoegankelijk. Dit alles maakt de wandeling ook uiterst geschikt voor personen met dementie en hun begeleiders of familie. Activiteiten buitenshuis zijn immers niet evident voor deze doelgroep. ‘Wèt ’t nog?!’ wil die grote stap helpen verkleinen.

Nieuwsoverzicht
Nostalgische wandeling 'Wèt 't nog?!'

Contact

Erfgoed Balen

Vandaag gesloten
adres
Vaartstraat 292490 Balen
tel.
014/74 41 70
e-mail
erfgoed@balen.be
Naar top