logo print  logo ocmw print

Infoavond groepsaankoop dakisolatie & groendaken (7 mei)

vrijdag 03 mei 2019

Dit voorjaar organiseert IOK samen met o.a. de gemeente Balen een groepsaankoop dakisolatie en groene daken. Op dinsdag 7 mei geeft IOK meer info om 19u30 in VC De Kruierie. Schrijf je nog snel in. Ook vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop zelf is al mogelijk.

 

Info-avond in VC De Kruierie (7 mei)

Op de infoavond dinsdag 7 mei is om 19u30 in VC De Kruierie gaat IOK dieper in op de werking van de groepsaankoop. Je krijgt er ook technische informatie over dakisolatie en groendaken.

Kan je er op 7 mei niet bij zijn? Dan kan je bijvoorbeeld op dinsdag 24 september nog terecht in het stadhuis van Geel (Zaal 1.14, Werft 20) om 19u30.

 

Schrijf je hier in voor infoavond en/of groepsaankoop

Wil je de infoavond bijwonen? Schrijf je dan via onderstaande links in. je kan er ook meteen vrijblijvend inschrijven om op de hoogte gehouden te worden van de groepsaankoop zelf. Eind mei zijn de prijzen en voorwaarden gekend, deze blijven dan geldig tot en met 30 juni 2020.

Geen internet? Schrijf je dan in via 014/57 42 79 of bij de milieudienst op het gemeentehuis.

 

Wil je mee beslissen?

De keuze van de firma’s gebeurt door een stuurgroep van mensen die dakisolatie of een groendak willen laten plaatsen. Wil je deel uitmaken van deze stuurgroep? Duid dit dan aan bij je inschrijving. De stuurgroep zal doorgaan op maandag 13 mei om 19u30 in Dessel.

 

Verplichte dakisolatie

Tegen 2020 moeten alle daken van zowel woningen als huurwoningen, die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, geïsoleerd zijn. Bovendien voorziet de netbeheerder nog een premie voor dakisolatie. Daarom willen IOK en de deelnemende gemeenten met deze groepsaankoop de laatste twijfelaars overtuigen om hun dak te isoleren.

 

Ga voor een geïsoleerd én een groen dak

De groepsaankoop dakisolatie wordt gecombineerd met een groepsaankoop groendaken. Groendaken hebben tal van voordelen: ze bufferen het regenwater op het dak, zorgen voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, zetten CO2 om in zuurstof en halen fijnstof en NOX uit de lucht. Een groen dak oogt natuurlijk ook veel mooier dan een zwart exemplaar.

 

Meer info: 014/56 42 56 of duurzaamheidsteam@iok.be

Nieuwsoverzicht

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be
Naar top