logo print  logo ocmw print

Maak kennis met vernieuwde Keimannetjeswandeling

maandag 29 april 2019
Zondag werd 'Natuurneuzen in Keimannetjesland' ingehuldigd op recreatiedomein Keiheuvel. Vanaf nu kunnen jonge avonturiers vanaf 4 jaar elke dag van het jaar gratis terecht op deze vernieuwde Keimannetjeswandeling (1,7 km), met leuke doe-opdrachten, toffe speelelementen en fantasierijke wegwijzers.

Vernieuwde Keimannetjeswandeling

De Keimannetjeswandeling bestond al als een groepsactiviteit. Met ‘Natuurneuzen in Keimannetjesland’ krijgt het niet alleen een nieuwe naam, maar ook een nieuwe invulling met nog meer aandacht voor beleving in het (door Europa erkend als) waardevol natuurgebied van de Keiheuvel. Bovendien kan je nu ook individueel op ontdekkingstocht en dat elke dag van het jaar. Voor groepen zijn er ook nog steeds geleide kinderwandelingen mogelijk, waarbij een sprookjesgids dieper kan ingaan op de natuur die er te zien is op het traject.

 

Keimannetjes

De Keimannetjes, kleine kaboutertjes met hoofdjes van steen, spelen de hoofdrol in deze wandeling. Ze slapen onder de grond bij Moeder Aarde en zorgen samen met haar voor alles in de natuur. Ze leren de kinderen tijdens hun tocht op een speelse manier zorg dragen voor de natuur.

 

Lokale natuur

Leuke doe-opdrachten en diverse speelelementen (constructies op kindermaat) wisselen elkaar af tijdens de ontdekkingstocht. Ook de lokale natuur komt specifiek aan bod.  Je maakt kennis met lisdodden en kraakloof, maar je kan ook als een echte libelle over het water vliegen. Er is bewust voor gekozen om de toegevoegde kleurrijke elementen zo natuurgetrouw en op basis van natuurlijke materialen te integreren.

 

Op avontuur

Ook in de fantasierijke bewegwijzering van de wandeling speelt de natuur de hoofdrol. Je vindt de route niet aan de hand van de klassieke pijltjes, maar wel met symbooltjes uit de natuur. Die tonen als een soort geheimschrift de weg door het gebied en maken zo het wandelen zelf al tot een avontuur.

 

Gratis daguitstap

Met ‘Natuurneuzen in Keimannetjesland’ heeft recreatiedomein Keiheuvel een extra troef in de aanbieding voor een leuke en gratis daguitstap voor de doelgroep van gezinnen met jonge kinderen. Voor en na de wandeling kan je gebruik maken van de gratis faciliteiten van het domein, waaronder picknickmogelijkheden, sanitaire voorzieningen en de avontuurlijke speeltuin.

 

Praktische info ‘Natuurneuzen in Keimannetjesland’

  • Startpunt en parking: Recreatiedomein Keiheuvel, 17de Esc. Vliegwezenlaan 14, Balen, 014/81 03 01 -  info@keiheuvel.be - www.keiheuvel.be.
  • De wandeling is heel het jaar door gratis toegankelijk.
  • Aan het startpunt kan je aan het infobord een gratis folder met de beschrijving van de wandeling meenemen.
  • Lengte: 1,7 km (ongeveer 2u onderweg).
  • Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Toegankelijk voor buggy’s met grote wielen mits af en toe wat stevig duwwerk. Honden aan de leiband toegelaten.
  • In het midden van de route is een picknickhut voor een kleine pauze.

  

Meer info over 'Natuurneuzen in Keimannetjesland'

Nieuwsoverzicht
Natuurneuzen in Keimannetjesland

Contact

Dienst toerisme

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top