Gemeente Balen Gemeente Balen

Doe mee met 'Mei Plasticvrij' en val in de prijzen

woensdag 01 mei 2019
Ook de gemeente Balen wil haar inwoners deze maand aanzetten om het gebruik van plastic te verminderen. Wie meedoet aan 'Mei Plasticvrij' krijgt in de Bib een herbruikbaar groenten- en fruitzakje. En als je jouw plasticvrije tip deelt op Facebook, maak je zelfs kans op een duurzame Dopper waterfles.

Mei Plasticvrij

'Mei Plasticvrij' is een bewustwordingscampagne over de impact van ons plasticgebruik op het milieu en onze gezondheid. Het opzet is simpel: een maand lang met zoveel mogelijk mensen het gebruik van plastic verminderen.

Ook de gemeente Balen doet, als pilootgemeente voor de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, mee aan 'Mei Plasticvrij'. Zo besliste de Bib van Balen bijvoorbeeld om geen boeken meer te kaften, wat jaarlijks 1.500 meter plasticfolie uitspaart. In de Bib vind je trouwens ook een standje met meer info over 'Mei Plasticvrij'.

 

Doe mee en krijg een handig en duurzaam hebbedingetje

Balenaars die meedoen met 'Mei Plasticvrij' en zich registreren op meiplasticvrij.be, krijgen in de Bib een herbruikbaar groenten- en fruitzakje. Vraag ernaar aan de balie van de Bib! Je kan je trouwens ook registreren op de iPad in de Bib en het leescafé.

 

Deel je tip en win een Dopper waterfles

Heb je zelf nog goede tips waarmee je het gebruik van plastic kan verminderen? Deel deze dan op de Facebook-pagina van de Bib van Balen. Na afloop van de actie worden er uit de inzendingen vijf winnaars geloot. Zij krijgen elk een duurzame Dopper waterfles.

 

Meer info over 'Mei Plasticvrij'

Nieuwsoverzicht
Mei Plasticvrij

Contact

de Bib van Balen

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus